Soner AYDIN / Demokrat Haber Mersin

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara verilen cezanın hukuk adına bir katliam olduğunu dile getirdi. “Biz bitti demeden bu dava bitmez’’, ‘’ Ali İsmail’in katillerinden hesap soracağız” pankartı açan Platform üyeleri, ‘’Ali’ni hesabı sorulacak”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

“HESABINI SORACAĞIZ”

Verilen cezalarla katillerin bir kez daha kahraman olduklarını dile getiren SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, “Baba Şahap Korkmaz kanımız dondu diyor. Bu karar karşısında yalnız bana Şahap’ın kanı donmadı bütün dünya insanlarının kanı dondu. Eskişehir’de insanlık bir kez daha öldürüldü.   Kayseri Adliyesi’nde ki bu karar ülkemizde adalet ve hukukun olmadığı gösterdi. Ülkemiz hırsızlar ve soyguncuların talanı altındadır. Soygun ve talancılar artık açıktan katliam yapıyorlar. Göstermelik mahkemelerle katilleri ve hırsızları aklıyorlar. Bizler ‘bu davalar bitti demeden bitmeyecek’. Zulmün ve adaletsizliğin hesabını bu ülkenin insanları olarak adil bir şekilde soracağız” dedi.

“EMRİ VERENİ BİLİYORUZ”

“Polisin davayı izlemek isteyenlere karşı saldırısı ise polislerin katil meslektaşlarına sahip çıkmalarının ifadesi idi” diyen Bozkurt, “Devletin tepesindeki emri ben verdim diyordu. Biz de biliyoruz emri ben verdim diyordu. Biz de biliyoruz bu emri vereni. Bu şahıs bir önceki mahkemede bir kısım faşist ve gerici esnafın sırtını sıvazlayıp yeni ölümlere davetiye çıkarıyordu. Cizre’de bir ayın içinde 6 kişi polis veya da davetiyeyi alanlar tarafından öldürüldü. Bu altı çocukta olsa gereğini yapın diye çağrıda bulunmuştu. Katillerde Cizre’de bu çağrıya ölümlere cevap vermişlerdir. Bizler halkların kardeşliğini savunanlar olarak bir kez daha yetkilileri uyarıyoruz. Girdiğiniz bu yol doğru bir yol değil bu yolu terk ediniz. Bu yolun sonu sizler için de karanlıktır” ifadelerini kullandı.

“ADALETTEN KAÇIRAMAZSINIZ”

Dökülen her kanın söndürülen her ocağın hesabını soracaklarının altını çizen Bozkurt, “Bu davaları mahşere bırakmayacağız. Bu davaları biz göreceğiz, sizden hesap soracağız. Hırsızlığınızı arsızlığınızı şiddetinizle örtmeyeceksiniz. Beslediğiniz katiller sürüsünü, halkın ve emekçilerin adaletinden kaçıramayacaksınız” diye konuştu.