Alevi örgütleri eğitim alanındaki ayrıştırıcı politikalara tepkilerini göstermek amacıyla 15 farklı noktadan Ankara’ya yürüyecek; 12 Ekim’de Ankara Sıhhiye Meydanı’nda büyük bir miting yapacak.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi’nde yapılan ortak basına metnini okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Müslüm Doğan, eğitimin her yıl daha da bilimsel ve çağdaşlıktan uzaklaştırılarak dinselleştirilmeye çalışıldığını söyledi.

TEOG sistemi adı altında gençlerimiz yeteneklerine bakılmaksızın meslek liselerine, inançlarına bakılmaksızın imam hatiplere yerleştirilmektedir. Bu dayatmaları kabul etmeyen gençlerimiz ise açık liselere yönlendirilerek aktif eğitim hayatının dışına itilmektedir” ifadelerini kullandı.

“Alevileri yok sayan, farklı inançları yok sayan veya dini eğitim almak istemeyenleri yok sayan bu sistemi haklı bulmuyoruz. Bizler zorunlu din dersleri kaldırılsın isterken çocuklarımızı böyle dini eğitime zorlamalarını antidemokratik buluyoruz.

15 NOKTADAN YÜRÜYÜŞ

Mevcut eğitim sisteminin belli bir siyasal bakışın dışına çıkmadığını, veli ve öğrenci tercihini yadsımayı amaçladığını dile getiren Doğan, Alevi ve diğer farklı inançları yok sayan veya dini eğitim almak istemeyenleri yok sayan bir sitemi asla kabul edemeyeceklerini söyledi.

Doğan, 15 Eylül’de Dersim’de Düzgün Baba’dan başlayarak farklı tarihlerde 15 farklı noktadan Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği bir yürüyüş ve ardından 12 Ekim’de Ankara Sıhhiye Meydanı’nda büyük bir miting yapacaklarını söyledi.