CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile bir araya geldi. Alevilerin talepleri üzerine konuşan Demir,  “Özellikle genç ve kadınlarda HDP'ye ciddi bir yönelme var” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, “Belediyelerimizde cemevlerinin ibadethane sayılmasına ilişkin karar aldık. Nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine Demir'in, “Çok önemli bir adım. Aleviler üzerinde hem sizin hem HDP'li belediyelerin böyle bir karar alması olumlu yankılandı. Ancak çok gecikmiş bir adım, keşke daha önce olabilseydi. Ancak bu kararınız eşit yurttaşlık taleplerimiz için bir başlangıç noktası olabilecek” dedi.

Görüşmede Kılıçdaroğlu'na zorunlu din derslerinin kaldırılması, dergahların iade edilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasına ilişkin talepler sunuldu. Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması fikrine sıcak bakmadı, kurumun Alevileri de kapsayacak şekilde daha adil bir yapıya dönüştürülmesi görüşünü iletti.

Demir, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın aldığı oylara işaret etti, ülkenin belli bölgelerinde CHP'nin Alevi tabanının HDP'ye kaydığının açıkça görüldüğünü ifade etti.

“Özellikle genç ve kadınlarda HDP'ye ciddi bir yönelme var” diyen Demir'in bu görüşünü Kılıçdaroğlu not etmekle yetindi.