Alanya'da gün içerisinde sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 200 kişilik ırkçı grup, saldırdığı HDP ilçe örgütünün tabelasını indirmeye çalıştı. HDP Alanya İlçe Eşbaşkanı İsmail İşli, can güvenliklerinin olmadığını belirterek, polisin gerekli önlemi almadığını söyledi. HDP'lilerin ilçe binasındaki bekleyişi devam ediyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 200 kişilik ırkçı grup, taşıdıkları Türk bayrakları ile HDP Alanya İlçe Örgütü binasına saldırı girişiminde bulunarak parti tabelasını indirip yerine Türk bayrağı asmaya çalıştı. Bu esnada etrafta bulunan Kürt esnaflara da hakaretlerde bulunan ırkçı grubun saldırısı polisin araya girmesi engellendi. Yaşananlara ilişkin bilgi veren HDP Alanya İlçe Eşbaşkanı İsmail İşli, gün içerisinde örgütlenen gruba ilçe binasına yapacağı saldırı sırasında müdahale edilmesinin yetersiz olduğunu belirterek, can güvenliklerinin olmadığını ve bunun karşısında polisin önlem almadığını söyledi.

HDP BİNASINDA MAHSUR KALDILAR

Olayların devam ettiği ilçede, 40'a yakın HDP'li ilçe binasında mahsur kalmış durumda. Konuyla ilgili bilgi veren Emek Partisi (EMEP) Alanya İlçe Sekreteri Mahmut Ayata, saldırılardan dolayı ilçe binasından çıkamadıklarını söyledi.

Ayata şunları ifade etti: "Bu akşamdan bu yana Kürt esnafların dükkanlarına saldırdılar. Bayağı bir kalabalık grup. Daha sonra HDP binasına saldırdılar. HDP Alanya İlçe Örgütü binasında mahsuruz. İl yöneticileri geldi ama içeri girmelerine izin verilmiyor. Grup dışarıda ‘intikam’ sloganı atıyor. 'HDP tabelasını indirin yoksa gitmeyeceğiz' diyorlar."

Polisin önlem almadığını da ifade eden Ayata, "Kaymakamlık ve polis 'sizi kaçıralım' diyor. Bunun karşılığında binayı boşaltacağız ve tabelayı indirecekler. Akşamdan bu yana dükkanlar kapalı, Kürt esnafa saldırdılar. Grup grup geliyorlar. 40 kişiyiz. Yaralı arkadaşlar da var. Sürekli taşıyorlar" dedi. (Evrensel)