Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, Meral Akşener liderliğinde yeni kurulacak partinin detaylarını anlattı.

Yeni partinin eylül, ekim gibi şekilleneceğini belirten Ok, " Ne sağcı, ne solcu, merkezde bir parti olacak" dedi.

İsmail Ok, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yeni partiye ilişkin soruları yanıtlayarak şöyle dedi: 

'AKP'NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KISMI YENİ BİR PARTİ KURULMASINI BEKLEMEKTEDİR'

"Yeni parti artık kurulması yönünde tabiri caizse bir yol ayrımına girilmiştir, başlanılmıştır, inşallah Türk Milleti için hayırlı olacaktır. Türk Milleti de bu yeni partide lider olarak genel başkan olarak Sayın Meral Akşener'i görmektedir. 

Sayın Meral Akşener'in liderliğinde, genel başkanlığında Türkiye'de yeni bir parti kurulacaktır. Bizler de milletvekilleri arkadaşlarımızla birlikte Sayın Meral Akşener'in etrafında toplanarak Türk Milletinin ve devletinin içinde bulunduğu bu zor şartlardan çıkması için elimizden gelen bütün katkıyı yapacağız. 

Artık Türk Milleti, şu içinde bulunduğumuz durumdan muzdarip olan bütün kesimler hatta AKP'nin çok önemli bir kısmı yeni bir parti kurulmasını beklemektedir. Bu yeni partinin de genel başkanlık görevini, liderliğini Sayın Meral Akşener'e vermiştir. Yeni partinin de lideri Meral Akşener olacaktır."

"EYLÜL, EKİM GİBİ… NE SAĞCI NE SOLCU MERKEZDE BİR PARTİ OLACAK"

"Yeni parti ne zaman kurulacak?" sorusuna da Ok, "Sonbaharda inşallah… Eylül, Ekim gibi artık şekillenmiş, ete kemiğe bürünmüş, milletin huzuruna belli bir artık bir şeyler gözükmüş halde geleceğiz. 

Bu parti Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu değerlerini kucaklayan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin olmazsa olmaz niteliklerini ve bizi biz yapan değerleri kucaklayan ne sağcı ne solcu, merkezde bir parti olacak. Bütün sosyal kesimleri kucaklayacak. İdeolojimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel değerleri, kurucu değerleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletini var eden o kurucu değerlerle tekrar kucaklaşmak" yanıtını verdi.

"İÇİNDE HER RENK OLACAK"

Partinin ismine ilişkin de Ok, "Halkımız kendiliğinden isimler öneriyor. Burada esas önemli olan biz siyasilerin değil, halkın vereceği isimdir" dedi.

Yeni partide kimlerin yer alacağına ilişkin soruya Ok, "Artık yeniden herkesi kucaklayan bir siyasi parti, bunun altını çiziyorum sağcı olmuş, solcu olmuş, liberal olmuş, şuna inanmış, buna inanmamış o temel değerleri taşıyan herkes her renk bunun içinde olacak" yanıtını verdi.

"Yeni partinin grup kuracak çoğunluğu olacak mı?" sorusuna da Ok, "İşi oraya getirirsek biz hedefimizi küçültmüş oluruz ama bu partinin hiçbir sorunu olmayacak. Sorunu olmayacak derken çok büyük baskılarla karşı karşıyayız, çok büyük tehditlerle karşı karşıyayız. Sorun bütün renklerin bir araya gelmesinde olmayacak" dedi.