İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yorgan ve asansörde halvet fetvasıyla gündeme gelen Nurettin Yıldız’a tepki gösterdi.

Akşener, Yıldız için " Din adamı kisvesi altında 24 saat cinsellik konusunda fetva verenler var. Adeta fantezilerini gerçekleştirmek için fetva veriyor” dedi.

Vatan gazetesinden Murat Çelik'in aktardığına göre, önceki akşam Ankara’da katıldığı özel bir davette konuşan Akşener şunları söyledi:

 "- İki adamın ayrı ayrı tecavüz ettiği bir kediyi evine almış bir insanım ben. Maalesef ‘benim sapığım senin sapığın’ anlayışı var bugün. Dezavantajlı gruplarla ilgili bir bakış açısına ihtiyaç var Türkiye’de.

 - Bakın ben o kediyi aldım, Foça Belediyesi MOBESE kameraları takıyor. Bu uygulama mesela çocuk parklarına da olabilir.

 - Şimdi size soruyorum. Bırakın 9’u, 12’yi… Kız çocuğu olanlara soruyorum… Kızınızın, 18 yaşında bile evlenmesini kabul eder misiniz?

 - Din adamı kisvesi altında 24 saat cinsellik konusunda fetva verenler var. Bazı adamlar adeta fantezilerini gerçekleştirmek için fetva veriyor.

- Bütün bu tartışmalarla hem kadın değersizleştiriliyor hem de Türkiye asıl konuşması gerekenleri, başka önemli konuları konuşamıyor. Bunları konuşmaktan, dış politikayı konuşamıyoruz. Irak’ı, Suriye’yi, ABD ile ilişkileri konuşamıyoruz."

Nurettin Yıldız, yabancı bir erkekle kadının asansörde yalnız kalması neticesinde İslam’a göre "halvet" şartlarının oluşacağı yönünde bir fetva vermiş; yatakta ise yorgan ve yastığın tahrik edebileceğini savunmuştu.