Meral Akşener, MHP'li vekilleri Meclis'te mücadeleye çağırdı ve "Siz Türk milliyetçisisiniz! Cesaret edin, 'hayır' oyu verin" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Antalya'da bir konferansta konuştu.

Akşener'in konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Milletvekillerinin sağ duyusu devreye girmezse Meclis'ten geçecek gibi görünen Anayasa sistemi ile ilgili görüşlerimi paylaşmak için buradayım.

Millet sandığa gider ve bir tercihte bulunur. Adı üstünde bu bir tercihtir. Bu tercihi Meclis ve yargı denetler. Şimdi bu milli iradeyi ağızlarından düşürmeyen, buradaki arkadaşlarım her biriniz milli iradeye saygılı ve onun emrinde insanlarız. Dolayısıyla milli iradenin bir de tecelli etme şartları var. Yani milletin sandığa gidip tercih yaptığı zamana kadarki süreç, bu Anayasa değişikliğinin 'evet çok olumludur' diyenlerin anlattığı gibi, 'hayır ülkemiz için yanlıştır dolayısıyla hayır oyu verilmelidir' iradesi gösterenlerin de aynı imkanlar içerisindem milletimizle görüşüp milletimize bunları aktarması gerekir.

CESARET GÖSTERİN 

Ben buradan özellikle MHP'li milletvekillerine seslenmek istiyorum. Birçok Cumhuriyet düşmanlığı içeren sosyal medya paylaşımları gösterebilirim. Türkiye ayağınızın altından bir halı gibi çekiliyor. Gizemli konuşmalara boyun eğmeyin. Son viraj bu. 1917'ye geldik. Allah aşkına, siz Türk milliyetçisisiniz! Cesaret gösterin, 'hayır' oyu verin.

Ben bu arada 'hayır' diyeceğini ayan beyan açıklayan ve bunun için tüm imkanlarıyla propaganda yapan Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'a teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış Müsavat Dervişoğlu'na, İstanbul Milletvekili Atila Kaya'ya, Ispırta Milletvekili Nuri Okutan'a, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'a, Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'e teşekkür ediyorum.Ama anlaşılıyor ki bir mucize olmadığı müddetçe Anayasa teklifi Meclis'ten geçecek gibi gözüküyor.Başkanlık sisteminde şehirleri birleştirip bölge yapma hakkını, rektörleri atama hakkını, HSYK üyelerini atama hakkını ve hepimizin hakkında karar verme hakkını tek bir kişiye verirsek eğer o insana da yazık.

YENİ ANAYASA DİKTATÖRLÜKTÜR

Bütün rejimler savaşlardan sonra değişir. Nitekim İstiklal Savaşı sonrasında bir tercihte bulunulmuştur. O sistem de parlamanter sistemdir. Bu sistemler o dönemki şartlara göre seçilir. Biz zamanında parlamanter sistemi seçmişiz. Siz şimdi 150 yıllık bir süreci kaldırıp atıyorsunuz, tek bir kişinin iki dudağının arasına herkesi ve her şeyi sıkıştırıyorsunuz ve sonuç olarak bir diktatörlüğü getiriyorsunuz. Bir demokraside önce adalet olur. İki, ahlak olur. Üç, bilim olur. Her türlü meseleyi çözeriz fakat ahlaki değerler yerlerde olduğu takdirde ne ekonomiyi çözebiliriz ne bir başka şeyi çözebiliriz. Senin adamın, benim adamım diye insanları bölerseniz, senin işadamın benim işadamım diye işadamlarını bölerseniz o ekonomi rant üzerinden gelişir ve ekonomi kalkınmaz. 

Siyasi partiler ve seçim yasasını gelin değiştirelim, şu Anayasa görüşmelerini durdurun. İki dudağın arasında insanların geleceğinin olduğu siyasi partiler yasasını demokratikleştirelim. Ondan sonra bir seçim yapalım, bu seçimden sonra o Meclis Başkanlık sistemini tartışsın.Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum; kararın Meclis'e getirilmesine vesile olan kişi kendisidir. Kimseye danışmadan, tabanla konuşmadan bu sistemi Meclis'e getirmiştir; gelin toplayın Meclis'in tabanını, üst kurul delegelerini, il ve ilçe başkanlarını onlara soralım, 'evet' derlerse biz de uyalım. 

2010 Anayasa değişikliği için Mehmet Ali Şahin'le ve diğer yetkili kişilerle konuştum. Siyasi olarak 2009 seçimlerinde puanınız düştü, seçmeninize düşman lazım. Yine vesayet çıkardınız ama HSYK'yı ne Anayasa Mahkemesini ele geçiremeyeceksiniz. 21. yüzyılda bu ülkeye bir Anayasa değişikliği lazımdır, orası doğru. Ama bu Anayasa görüşmeleri toplamun bütün bakanlarıyla, bütün siyasi partisiyle görüşülür öyle yapılır. (Kaynak: Yeniçağ Gazetesi)