İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan başkanlığındaki heyetin partilerini ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, "Sandık güvenliğini ve bu güvenlik konusunda hassasiyetle durulması gerektiğini konuştuk. İttifak konuşmadık. Cumhuriyet Halk Partisi de kendi adayını çıkaracak, İYİ Parti de kendi adayını çıkaracak. Orada bir sorun yok" dedi.

Partisinin Adana il kongresinde konuşan Akşener, AKP-MHP ve Büyük Birlik Partisi'nin ittifak kurmasına bir itirazlarının ve saygısızlıklarının olmayacağını bildirdi.

İttifakı kuranların bulundukları yerden kendilerine hakaret etmelerini de kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Akşener, "Biz kimseye hakaret etmiyoruz, iftira etmiyoruz. Siyaseten her konuda saygılı bir dil kullanıyoruz" diye konuştu.

‘İTTİFAK KONUŞMADIK’

Dün partilerini CHP Genel Başkan Yardımcıları'nın ziyaret ettiğini aktaran Akşener, şunları söyledi:

"Sandık güvenliğini ve bu güvenlik konusunda hassasiyetle durulması gerektiğini konuştuk. İttifak konuşmadık. Cumhuriyet Halk Partisi de kendi adayını çıkaracak, İYİ Parti de kendi adayını çıkaracak. Orada bir sorun yok. İYİ Parti'liler şu anda sandıkları için eğitiliyor. Kendi hakkını savunamayan milletin hakkını savunamaz. Onun için sandıklara sahip çıkacağız. Biz sandığa sahip çıkacağız. Sandık kurulları ağırlıklı olarak kadınlardan olacak. Açık açık, İYİ Parti'li kadınlara söylüyorum, kanunsuzluk, uygunsuzluk yapanların kafasını yolabilirsiniz. Arkanızda ben varım."