AKP Ar-Ge Başkanlığı tarafından yapılan son ankete göre, çözüm sürecine verilen destek arttı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, çözüm süreciyle ilgili yaptıkları son ankette, bu sürece destek verenlerin Kürt seçmenlerin oranında ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Çözüm sürecine halkın desteğine ilişkin trendi sürekli izlediklerini de söyleyen Soylu, "musibet rüzgarları" olarak tanımladığı toplumsal olaylara işaret ederek "Buna rağmen, bu sürece destek verenlerin oranındaki artış büyük önem arz ediyor" dedi.

GEZİ'DEN ÖNCE GEZİ'DEN SONRA

Taksim Gezi Parkı direnişinden önce yaptıkları ankette, çözüm sürecine destek veren Kürt seçmenlerin oranının yüzde 75, diğer seçmenlerin oranının da yüzde 65 civarında olduğunu anlatan Soylu, son yapılan ankette ise bunun Kürt seçmenlerde yüzde 90'a, diğer seçmenlerde ise yüzde 70'lere ulaştığını söyledi.

Soylu, "Sadece kendisini Kürt olarak tanımlayanların yüzde 90'ı çözüm sürecini desteklemektedir. Sürece halkımızın verdiği ortalama destek yüzde 65-75 aralığındadır. Yani halkın desteği sürekli yükselmektedir. Bu da şunu çok açık olarak gösteriyor ki, çözüm süreci, önemli kazanım sağlayacak Güneydoğu'da yaşayan insanlarımız tarafından daha çok benimsenmektedir" dedi.