Meclis Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Araştırma Komisyonu'nu dün toplandı.

Meclis'te kurulan Çözüm Komisyonu'nda dağıtılan Demokrasi ve Barış Konferansı'nın sonuç bildirgesindeki LGBT'nin ne almana geldiğini soran AKP Milletvekili Halil Ürün, "Bu konuda cahiliz, ama bu cahilliğimle iftihar duyuyorum" diyerek, dışlayıcı ve alaycı bir dil kullandı.

'BU KONUDAKİ CAHİLLİĞİMLE İFTİHAR DUYUYORUM'

Çözüm Komisyonu'nda Yrd. Doç. Şener Aktürk sunumunu yapmadan önce BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, komisyon üyelerine Demokrasi ve Barış Konferansı'nın sonuç bildirgesini dağıttı.

Yüksekovahaber'de yer verilen habere göre, sonuç bildirgesinin dağıtıldığı esnada AKP Milletvekili Halil Ürün, bildirgedeki LGBT'nin ne anlam geldiğini sorunca Tuncel, "Bilmiyor musunuz? Lezbiyen, Gay, Biseksüel ve Transeksüel anlamında kullanılır" dedi. Bunun üzerine Ürün'ün "Bu konuda cahiliz, ama bu cahilliğimle iftihar duyuyorum" diyerek, dışlayıcı ve alaycı bir dil kullanması dikkat çekti. Çözüm Komisyonu'nda konuşan Tuncel, BDP olarak içinde yer aldıkları bileşenlerle birlikte bir Demokrasi ve Barış Konferansı düzenlediklerini kaydederek, konferansın sonuç bildirgesini Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Öcalan'a göndereceklerini söyledi.