AKP Sözcüsü Mahir Ünal, ABD'de görülen Reza Zarrab davası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan soruşturma, MHP ile seçim ittifakı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'de Zarrab'ın tanık olarak dinlendiği davanın komplo olduğunu savunan Ünal, "Aslında Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak kıskaca alınmaya çalışıldığını görüyorsunuz" dedi.

Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem'in sorularını yanıtlayan Ünal, CHP'yi ise Türkiye karşıtı lobilerle işbirliği yapmakla suçladı.

Ünal, "Bir siyasi parti terör örgütlerinden yana, Türkiye'ye karşıtı lobilerle işbirliği içinde. CHP nefret dilinden beslenen ve bunu siyaset biçimine dönüştürmüş bir parti" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA BAŞLATILAN SORUŞTURMA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığını kaldırmak gerekir demişti.

Ünal, soruşturmalar sonrasında 'Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması gündeme gelir mi?' sorusunu yanıtladı.

Ünal, "Eğer anayasal bir suç varsa kimse bu suçtan mustani tutulamaz. Bu konuda yargı ne yapar ne yapmaz siyasi olarak bunun kararını biz veremeyiz" dedi.

MHP İLE SEÇİM İTTİFAKI

Mahir Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim ittifakına ilişkin önerisini de değerlendirdi.

Bu konu hakkında bir çalışma yapılacağını açıklayan Ünal, "Teknik çalışma mümkün bu konu gündemimize gelecek. Değerlendirecek. Öncelikli olarak önümüzde uyum yasaları var " diye konuştu.

(Kaynak: Habertürk)