15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yönelik açıklamalarda bulundu.

Tartışmalara neden olan Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Raporu’nu savunan Petek, darbe girişimini tüm yönleriyle araştırarak, TBMM'nin kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirip, objektif bir yaklaşımla, delillere dayanan, gerçekçi, kapsamlı, referans alınacak Cumhuriyet tarihinin en önemli raporunu Meclis Başkanlığına sunduğunu iddia etti.

‘Kontrollü darbe’ iddialarını reddeden Petek, CHP’nin bu iddialar ile millete ihanet ettiğini öne sürdü.

Petek, "Kontrollü darbe ve senaryo iddiaları, FETÖ'nün söylemi olduğu gerçeği karşısında CHP açıkça FETÖ ile aynı çizgide paralel hareket ettiğini ortaya koymuştur. CHP şimdilerde bu söylemlerinden çark etmeye çalışsa da raporumuza yazdıkları muhalefet şerhinin başlığı 'Öngörülen, Önlenmeyen ve Sonuçları Kullanılan Kontrollü Darbe' başlığını taşımaktadır. Açık ve net bir ifade ile kullanılan bu başlık milletimize ihanettir” dedi.

Petek, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kontrollü darbe ve senaryo iddiaları, FETÖ'nün söylemi olduğu gerçeği karşısında CHP açıkça FETÖ ile aynı çizgide paralel hareket ettiğini ortaya koymuştur. CHP şimdilerde bu söylemlerinden çark etmeye çalışsa da raporumuza yazdıkları muhalefet şerhinin başlığı 'Öngörülen, Önlenmeyen ve Sonuçları Kullanılan Kontrollü Darbe' başlığını taşımaktadır. Açık ve net bir ifade ile kullanılan bu başlık milletimize ihanettir. Başlangıçta senaryo söylemlerini reddettiği halde geldiğimiz süreçte FETÖ söylemlerini muhalefet şerhine başlık yapan CHP, nereden talimat alarak fikir değiştirdiğini açıklamalıdır. Komisyonumuz raporunda bu gerçeklerin ifade edilmesiyle CHP suçluluk telaşına kapılmış, Komisyon Başkanı olarak tarafıma ve komisyon üyelerimize çamur atmaya kalkışmıştır."

"Milletimizin kalbi TBMM’yi bombalayan, 250 vatandaşımızı şehit eden FETÖ hainleriyle ağız birliği ederek 15 Temmuz darbe girişimine kontrollü darbe diyenler yürüdükleri yolu, durdukları yeri bir daha kontrol ederek aziz milletimizden, özellikle şehit yakınları ve gazilerimizden özür dilemelidir. Tarafıma 'FETÖ'cü, FETÖ sempatizanı' diyenlerle şimdiye kadar yargı önünde hesaplaştım, yargı kararları ile attıkları çamurları kendi yüzlerine sıvadım. Benzer iddiaları dile getirenler hakkında da gerekli davaları açtım ve açmaya devam ediyorum. Mücadelem hukuk içinde devam edecektir. Hukukun değişmez kuralını hatırlatıyorum: Müddei iddiasını ispat ile sorumludur. Aksi halde müfteridir."