AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul’daki Aydın Üniversitesi’nin, "Siyaset Akademisi İzmir’de" konulu toplantısına katıldı.

Buradaki toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kız-erkek evleri' konusuna ilişkin açıklamalarına değinen Kuzu, "Başbakan’ın art niyeti yok. Denizli Valisi konuyu farklı anlatmış olabilir, bilemiyoruz. Lokal bir şey aslında. Özel hayatın gizliliği esastır. Anayasa’da da gençlerin korunmasına dair hüküm var. Şu an Türkiye’de 120 üniversite var. Her ile üniversite yaptık ama yurt yapamadık. 2.5 milyon öğrenci, 580 bin civarında yurt var ve bu durum kiralamayı ortaya çıkarıyor. Başbakan Erdoğan, yurtta kalan öğrenciler bazında bunu söylemişti. Konu abartıldı. Bunu uygulamak kolay değil, böyle bir niyet de yok. En azından aileler uyarılmış oldu" diye konuştu.

''BİR TEZAT ÇIKMIŞ GİBİ OLUYOR"

Kuzu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Başbakan Erdoğan’a yönelik siteminin büyütülmemesi gerektiğini öne sürerek, "Bir iki defa Başbakan’la farklı söylemiş gibi oldu. Bir tezat çıkmış gibi oluyor. Ancak AK Parti’de bunlar büyütülmez. Bülent Bey, kendi çapında haklı olabilir. Büyütülecek bir şey değil" diye konuştu.