AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Baasnews'e verdiği röportajda Türkiye'nin IŞİD'e karşı sessiz kalması konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ensarioğlu, "IŞİD Şengal'e saldırdığı zaman ilk günlerde insani yardım konusunda da helikopterlerle AFAD'ın yardımları yapıldı. Basına ABD helikopterleri olarak geçti ama tüm bunlar Türkiye'nin yardımlarıydı. O rehineler Türkiye'nin açıklama yapmasında ve birçok meselede adım atmaya engeldir" iddiasında bulundu.

'SALDIRILAR ÇOK ABARTILDI'

IŞİD Rojava'ya saldırdığı dönemlerde Türkiye'nin tarafsız kaldığını iddia eden Ensarioğlu şunları söyledi, "IŞİD Rojava'ya ilk saldırdığı dönemde Türkiye tarafsız kaldı. Neticede IŞİD, PKK ile savaşıyor. Bu nedenle bu durum Türkiye'nin çok da umurunda değil. Şimdi Çözüm Süreci var o da nihayete ermediği için oradaki IŞİD ile PKK'nin savaşı çok da Türkiye'yi ilgilendirmedi. Devlet olarak öyle görüyor. Bir de bu saldırılar çok abartıldı. IŞİD ile YPG arasındaki savaşta en fazla ölen IŞİD militanlarıydı ama 'Kürtler daha çok öldürülüyor' deniliyordu. Orada bir hassasiyet yaratılmaya çalışıldı. IŞİD'in Rojava'ya saldırıları üzerinden Barzani ve Türkiye özellikle AK Parti vurulmaya çalışıldı PYD tarafından. "Barzani ve Türkiye IŞİD'in saldırılarına sessiz kalıyor hatta yardım ediyor" gibi haberler yaptılar. "Kapılar kapatıldı, silahlar verildi" şeklinde abartılı dezenformasyon vardı. Meselenin veriliş şekli ile farklı amaç güdüldü."

'GÜNEYE BAĞIMSIZLIK, KUZEYE ÖZERKLİK FAZLA'

Ensarioğlu konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Ben bir Kürt olarak Güney Kürdistan'ın bağımsızlığına iyi bakarım, hoşuma gider. Irak'ta yaşanan yüz yıllık siyasi gerçek ortadadır ve orda Kürtlerin bağımsız bir devlete dönüşmesi Kürtlerin en doğal hakkıdır. Bu aynı zamanda dünya üzerindeki 40 milyon vatansız Kürdü de devlet olma olgusuyla tatmin eder. Böylelikle Türkiye'deki Kürtlerin devlet kurma hayali ortadan kalkar. Çünkü 'Kürdlerin bir devleti vardır orda' diyeceklerdir. Öteden beri Irak'ta bağımsız, belki Suriye'de özerk ama Türkiye'de eşit yurttaşlık temelinde Kürd sorununun çözümüne ve Kürd realitesine en uygun modellerdir. Ben Türkiye'de Kürtlerin bağımsızlığına, hatta özerkliğine karşıyım. Türkiye'de eşit yurttaşlık bütün sorunları çözer. Türkiye, Türklerle Kürtlerin ortak vatanıdır. Burada bir bağımsızlık veya özerklik hem Türklere hem de Kürtlere mutsuzluk getirir. (Evrensel)