İstanbul’da düzenlenen tenis turnuvasının ödül töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bakanlar Binali Yıldırım ile Fatma Şahin protestosuna dönüştü. İki bakanın ismi okununca tribünden ıslıklar yükseldi.

 

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası final maçında ABD'li Serena Williams, Rus Maria Sharapova'yı 6-4 ve 6-4 'lik setlerle 2-0 mağlup etti ve şampiyon oldu.

 

Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen final maçının ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreni sırasında turnuvanın düzenlenmesinde katkı sunanların isimleri okundu.

 

İsimler okunduktan sonra sahneye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin davet edildi.

 

İsimler okunur okunmaz salonda yuhalama sesleri yükseldi.

 

Önce Topbaş, ardından da Bakan Yıldırım ile Şahin sahneye çıktı. Ancak ıslık ve yuhalamalar bakanların gelişiyle birlikte daha da yükseldi.

 

Aile Bakanı Fatma Şahin'in sesi yuhalamaların sesi altında kısıldı. Protestolar kesilmeyince Bakan Yıldırım sahneyi terk etti.

 

Venus Williams protestolar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Salonda bulunan 16 bin izleyici AKP'li bakanlar gidene kadar protestolarını sürdürdü.