Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun üzerine "Provokatör, milletin kürsüsüne gidemezsin" diye yürüyen AK Partili vekilleri ile Eminağaoğlu ve CHP 'li vekiller arasında itiş kakış yaşanırken, AK Partili Zeyid Aslan, Eminağaoğlu'na tekme atmaya çalıştı.

Eminağaoğlu Komisyon'da şöyle dedi: "Hayatımda ilk dayağı, tekme tokadı Meclis'te yiyorum. Eğer bu Meclis'te demokrasi böyleyse çıkmıyorum. Yargı için bunlara katlanırım. Ben burada yargının sivil örgütü adına bulunurken tekme yiyorsam konuşturulmadan yasa çıkartılmak isteniyorsa demek ki, yasa çıkınca bütün yargıç savcılar nasıl tekme tokat altında kalacaklar. Yargı nasıl linç edilecek. Bana atılan tekme yargıya atılan tekmedir. Bütün hukuki yollara başvuracağım.''

Eminağaoğlu, yediği dayak yüzünden dava açacağını da söyledi.

Eminağaoğlu'nun, "Hayatımda ilk tekme tokadı Meclis'te yiyorum. Eğer bu Meclis'te demokrasi böyleyse çıkmıyorum” sözlerine AK Partili Fatma Salman Kotan müdahale etti. Kotan, "Demokrasiyi siz bize öğretemezsiniz. Burada basın açıklaması yapamazsınız" dedi. Eminağaoğlu ise "Sadece konuşuyorum" dedi.