Dün PKK tarafından kaçırılan AKP Hakkari İl Başkanı Mecit Tarhan'ın kardeşi Ramazan Tarhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı. Ramazan Tarhan, ağabeyi AKP Hakkari İl Başkanı Mecit Tarhan'ın PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, "Kardeşimin kurtarılması için yardımcı olun" dedi.

 

AKP Hakkari İl Başkanı Mecit Tarhan'ın kardeşi Ramazan Tarhan, Sivas'ta yapılacak olan MYK toplantısına gitmek üzere yola çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü. Ramazan Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i arayarak, kardeşinin kaçırılmasının ardından hükümetin konuyla ilgilenmediğini söyledi. Tarhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp sorunu anlatmak istediğini de belirtti.

 

Gerçek Gündem’in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu talep üzerine AKP İl Başkanı Mecit Tarhan'ın kardeşi Ramazan Tarhan ile telefonda konuştu. Ramazan Tarhan, "Kardeşimiz PKK tarafından kaçırıldı. Kardeşimizin sağ salim dönmesi için sizden yardım istiyoruz. Elinizden gelen çabayı gösterin" ricasında bulundu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konunun takipçisi olacağına dair söz verdi. Ramazan Tarhan'ın CHP liderine bölgede yaşananlara ilişkin bilgi verdiği de öğrenildi.