AKP Sözcüsü Mahir Ünal,  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle parti genel merkezinde yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Ünal, İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği konusunda partisinin geçmiş yıllarda birçok kez siyaset alanında engellenmeye çalışıldığını hatırlattı ve "Kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar" dedi.

Ünal, yaptırdıkları son ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 55.6 oy oranında olduğunu da söyledi.

Partisinin genel merkezinde basın açıklaması yapan Ünal'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

AK Parti siyasetini ve iletişimini her zaman samimiyet üzerine bina etmiştir. Partimizin yetkililerin erken seçim konusunda sarf ettiğimiz sözler samimidir. Ana muhalefetin ifade ettiği gibi 'erken seçim vardı, yokmuş gibi davranıyorduk' gibi bir şey söz konusu değildi. 'Daha önce şöyle demiştiniz, şimdi böyle dediniz' gibi ifadeler kullanılıyor, siz kendinizi eski pozisyonunuza mahkum ederseniz siyaset yapamazsınız. Siyaset hızlı davranmaktır.

Şu anda Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmaları için uyum üst komisyonu çalışmaları başladı. Nihai çalışmalarımızı 19 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız demiştik. Sayın Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla bu toplantı başladı.

İYİ PARTİ SORUSUNA YANIT

Ünal, İYİ Parti'nin seçimlere katılıp katılamayacağı ile ilgili tartışmanın hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Biz geçmişte seçimlerden alıkonulmak istenen, genel başkanı yasaklanmış, partisi kapatılmak istenmiş, demokrasi dışı müdahalelerle önü kesilmek istenmiş bir gelenekten geliyoruz. Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk. Bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Dolayısıyla bu süreçte birileri kendi hazırlıksızlıklarını bize fatura etmeye kalkışmasın"

‘İNTERNET TEMELLİ KAMPANYA’

Kampanya dönemine hazırlıklı olduklarını belirten Ünal, "Yerinden, internet temelli bir seçim kampanyası yürüteceğiz. İnternetin ve sosyal iletişim ağlarının çok güçlü kullanılacağı bir kampanya olacağını daha önce açıklamıştık" dedi.

Ünal, "Mayıs ayının 15'i gibi kampanya süreci başlar. Sayın Başbakanın ve Cumhurbaşkanının katıldığı büyük mitinglerimiz olacak" diye konuştu.

‘SON ANKETTE SONUÇ YÜZDE 55.6’

Ünal, anketlerle ilgili bir soru üzerine de "En son yapılan ankette cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55.6 gözüküyor" dedi.

Ünal AK Parti kongrelerine ilişkin olarak da "Haziran ayı içerisinde erken seçim gibi bir niyetimiz olsaydı, kongrelerimizi buna göre planlardık. Gençlik Kolları, Kadın Kolları Kongremiz gerçekleşmedi. 28 Nisan'da İzmir, 6 Mayıs'ta da İstanbul kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongrelerimizle ilgili alınmış bir karar henüz söz konusu değil" diye konuştu.