AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu istifası, kabine revizyonu iddiaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünal, Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu'nu istifasının öncekilerle benzer olmadığını, sağlık nedeniyle olduğunu söyledi.

NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ünal, "Daha önceki istifalarla benzer bir istifa değil, sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa" dedi.

Ünal, ocak ayında kabinede revizyona gidileceğine yönelik iddialar için "Herhangi bir istifa söz konusu değil. Revizyon olur olmaz bu sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın vereceği bir karardır. Benim böyle bir bilgim söz konusu değil” dedi.

KADIOĞLU’NUN İSTİFASI

Ünal’ın açıklamaları şu şekilde:

"Devam eden değişim ve yenileme süreci konusunda kamuoyunu bilgilendirdik. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifası bunun dışında sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa. Tedavi süreci 3 yıldır devam ediyordu. Göreve devam etme konusundaki yaşadığı kaygılardan dolayı görevden affını kamuoyuyla paylaştı. Daha önceki istifalarla benzer bir istifa değil.

Bu konuda zaten yerel yönetimler başkanlığımız böyle bir süreç başladığında kamuoyuyla paylaşıyor. Cumhurbaşkanımız bütün siyasi partileri kendi belediyeleri konusunda değerlendirme yapmaya davet ediyorum dedi. Biz kendi belediyelerimizle ilgili çalışmalarımızı başlattık."

"CHP SÜRECİ SULANDIRIYOR"

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınmasına da değinen Ünal,  şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde Ataşehir Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı. CHP bunu siyasileştirmeye çalışsa da hangi partinin belediyesine İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermiş diye baktığımızda 96 tane AK Parti, 27 CHP belediyesine vermiş. İçişleri Bakanlığı tarafgir bir tutum içerisinde değil. İçişleri Bakanlığı düzenli olarak değerlendirmeler yapıyor. Müfettiş raporuna göre soruşturma izni veriyor veya vermiyor. Gerekli görülürse soruşturma başlatılıyor. CHP her alanda bir şaibe ve meşruiyet krizi oluşturmak istiyor. İşine gelmediği zaman yargıyı gayrimeşru ilan ediyor. İşine gelmediği zaman AYM'yi gayrimeşru ilan ediyor. CHP hukuki ve idari bir süreci siyasallaştırıp, sulandırıp bir süre sonra da kişiselleştirip kamuoyu nezdinde süreci anlamsızlaştırmak istiyor. Aynı 15 Temmuz'u itibarsızlaştırdığı gibi. OHAL'i darbe diye nitelendirdiği gibi."

“İÇİŞLERİ BAKANI DOĞRU BİR ŞEY YAPIYOR “

AK Parti Sözcüsü Ünal, konu üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP arasında yaşanan polemikle ilgili ise şunları söyledi:

"İçişleri Bakanı doğru bir şey yapıyor, hukuki bir süreç var diyor. Bunu yok sayarak belediye başkanımıza sahip çıkarız demeyin, bunun arkasında durmayın diyor. Bu ihsasi rey değil uyarıdır. İçişleri Bakanı haklı olarak bir tepki ortaya koydu. Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretleri oldu, delil de ortaya koyamadılar. İddianızı ispat niteliğindeki belgeniz iddianızı ispat etmiyor. İçişleri Bakanımız da sert bir tepki koydu ortaya. Onun siyasi tutumunu alıp Ataşehir'deki olayın üzerine giydirmenin bir anlamı yoktur. İddiasını ispat etmemiş bir siyasi bitmiştir. Önce dönüp kendi üsluplarını düzeltsinler."

"CHP SÖZCÜLERİ BİRKAÇ GÜNE KONUŞMAYA BAŞLAYACAK"

CHP'nin Kudüs'teki gelişmelere yönelik tavrı ve İTT'nin aldığı karara yönelik değerlendirmelerde de bulunan Ünal, şu ifadeleri kullandı:

CHP milli meselelerde birkaç gün seçilmiş hükümetle aynı dili kullanıyor. Toplumsal mutabakatın zorunluluğu olarak bir dil kullandıktan sonra oradan ayrışıyor. Göreceksiniz birkaç güne CHP sözcüleri konuşmaya başlayacaklar. Önce bir durum tespiti yapalım.

“SON 300 YILDAKİ EN ÖNEMLİ İŞ”

Son 300 yılda yapılmış en önemli iş yapıldı. İlk defa son 300 yılda İslam dünyası birlik beraberlik görüntüsüyle bir karar aldı. İslam dünyasının ilk ortak kararıdır. Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinin ve kararlılığının çok büyük önemi var. 25 sene sonra bu kararın nelerin başlangıcı ve sonucu olduğunu konuşacağız."

KABİNEDE REVİZYON İDDİASI

Ünal, ocak ayında kabinede revizyona gidileceğine yönelik iddialar için "Herhangi bir istifa söz konusu değil. Revizyon olur olmaz bu sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın vereceği bir karardır. Benim böyle bir bilgim söz konusu değil" değerlendirmesini yaptı.

AFRİN'E OPERASYON

"Afrin'e operasyon olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Ünal, "Amerika'nın bu konuda kafa karışıklığı yaşadığı görülüyor. Trump PYD'ye silah yardımını saçmalık olarak nitelendiriyor, Pentagon silah yardımının devam edeceğini söylüyor. Burada kesin ve net olan Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğumuzdur. Biz Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti istemiyoruz. Afrin'i yakından takip ettiğimizi dost düşman herkese deklare ettik. DEAŞ ile mücadele için desteklenen PYD'yi gelen tepkilerle SDG'ye dönüştüren ABD'nin yardımlarının DEAŞ'e yönelik olmadığını gördük" diye konuştu.

Kaynak: NTV