AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, dün saat 18.00’da yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa ettiğini açıkladı.

2011 yılından bu yana AKP Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini yürüten Demirbağ, bir öğretmeni telefonla taciz ettiği iddiaları nedeniyle dün akşam “2,5 yıldır yürüttüğüm İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” açıklamasında bulunarak istifa etti.

Çerkezköy Haber gazetesinden Faik Onur Kaya’nın haberine göre, son zamanlarda şahsına yönelik sistematik bir saldırı olduğunu öne süren Alaettin Demirbağ, bahse konu öğretmenin bir beldede okul müdürlüğüne atanmasıyla ya da görevden alınmasıyla uzaktan yakından alakasının olmadığını ifade etti.

Atamayla ilgili, değil kendisinin Milli Eğitim Bakanı’nın dahi etkisinin olamayacağını söyleyen Alaettin Demirbağ, “Bahse konu öğretmenin Bölge İdare Mahkemesi’ne göreve iadesi konusunda müracaat ettiğini duydum. Fakat şahsımla alakalı herhangi bir şikayette bulunup bulunmadığından haberim yok” dedi.

“ŞAHSIMA YÖNELİK BİR KARALAMA ORGANİZASYONU”

Dün akşam saat 18.00’da düzenlediği basın toplantısı ile istifasını açıklayan Demirbağ, kendisinden sonra göreve kimin geleceği sorularına da açıklık getirdi: “Ben istifa ettikten sonra Sayın Selda Yeşil göreve gelecek. Daha sonra genel merkezimiz konuyla ilgili değerlendirmeyi yapacaktır."

“SEÇİMLERİ ETKİLEMEZ”

Basın toplantısının son kısmında, istifanın seçimleri nasıl etkileyeceği konusuna da değinen Demirbağ,“ İstifamın seçimleri etkileyeceğini düşünmüyorum.”diye konuştu.