Taşımalı oy sistemini savunan AKP'li Ahmet Gündoğdu, "Seçim güvenliği konusunda kaygılar varsa YSK'nın bunları gözeterek karar vermesi demokrasinin gereğidir" dedi. CHP'li Bülent Tezcan ise esas olanın yurttaşın sandığa ulaşımı olduğunu belirterek, "Seçim güvenliği adına vatandaşın sandığa ulaşımının engellenmesini doğru bulmayız" dedi.

Evrensel’de yer alan habere göre, HDP'ye yaptıkları ziyaret sonrasında AKP ve CHP temsilcileri taşımalı oy sistemi ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

REKLAM İÇİN AKP İTİRAZ EDECEK

AKP Milletvekili Ahmet Gündoğdu, YSK'nin AKP'nin "haydi bismillah" reklamı ve taşımalı oy ile ilgili birkaç karar aldığını belirterek, "Bunlarla ilgili itiraz etmemiz gereken konular olursa itiraz ederiz ama verilen kararı sorgulamayız. Haydi bismillah ile ilgili itiraz edeceğiz. Ama karar aynı olursa ısrar etmeyiz" dedi.

AKP: TAŞIMALI OY DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR

Taşımalı oy sistemini savunan Gündoğdu, "Ülkenin her yerinde seçimden beklentimiz hangi siyasi partiye oy verecekse vatandaş özgürce o partiye oy vermesini sağlayacak ortamı sağlamaktır. Bu ortamın sağlanmasında YSK'nın kendisinin ya da ona müracaat eden kurumların kaygıları varsa bunların gözetilmesi de kamuoyunun demokrasinin işleyişi adına bir beklentisidir" ifadesinde bulundu.

CHP: TAŞIMALI OY SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ İHLALİDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise Pazartesi günü YSK'nın yapılan başvurulara ilişkin karar vereceğini ifade ederek, "Demokrasi açısından seçim güvenliği her şeyin üzerindedir. Ancak seçim güvenliğini sağlamak gerekçesiyle vatandaşın sandığa ulaşımını engellemeyi uygun bulmayız. Esas olan vatandaşın bulunduğu yerleşim yerine sandığın kurulmasıdır. Vatandaşın yaşadığı yerlerin dışında sandığın kurulması seçme ve seçilme hakkının ihlalidir. Sandığa erişim önemli. Devletin ve hükümetin görevi vatandaşın güvenli bir şekilde sandığa ulaşmasıdır. Sandıkların belli merkezlerde kurulması kabul edilebilir değildir" diye konuştu.