AKP ve MHP'nin uzlaştığı Anayasa teklifi Meclis Başkanlığı'na 316 imza ile sunuldu.

MHP'nin incelediği, 316 AKP’li vekilin imzasını taşıyan teklif AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı ve Mehmet Muş ile Genel Sekreter Abdulhamit Gül tarafından TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sundu.

 
Yeni Anayasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması sonrası AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile MHP'li Mehmet Parsak, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
 
AKP'li Abdulhamit Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:
 
Yeni Anayasa teklifimizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 2007 referandumu ile milletimizin Cumhurbaşkanını kendisi seçti. Bu seçimle birlikte melez hükümet sorunu ortaya çıktı.
 
Çok yoğun çalışmalar yaptık. 21 maddelik teklifimizi Meclis'e sunduk. Bu metin bir uzlaşı metnidir. Özellikle 15 Temmuz sonasında milletin siyaseten beklediği ödevi yerine getirme misyonudur.
 
Gençlerin anayasası diyebileceğimiz bir Anayasa var. Seçilme yaşını 18'e indiriyoruz.
 
Mini Anayasa'da CHP'nin de bulunduğu çalışmada uzlaşılan 7 madde de teklife eklenmiştir.
 
HSYK konusunda bir mutabakat gerçekleştirdik. Kürsü seçimini kaldırarak yargıda kutuplaşmayı ortadan kaldırdık.
 
MHP'li Mehmet Parsak'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:
 
Bugün saat 17.30 itibariyle tam mutabakat çerçevesinde anayasa değişiklik teklifi metni Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından TBMM'ye arz edilmiştir. Teklif, Meclis'te 330-367 aralığında oyla kabul edilirse referanduma gidilecek.
 
Anayasanın yenilenmesi çalışmaları gündemden hiç düşmemiş, Anayasa mutabakat kurulu kurulmuştur.
 
Anayasamızdan Türk ibaresi çıkarılamaz. Anayasamızın ilk 4 maddesi tartışma konusu değildir. Anayasamız bir Türk Anayasasıdır."