Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Torba Yasa" görüşmeleri sırasından CHP ve AKP milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Kavganın sebebinin ise Soma faciasının ardından maden işçileriyle ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin verilecek ücretler konusunda olduğu öğrenildi.

Torba Yasa’nın görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Soma’daki maden işçilerine verilecek ücret, sert tartışmalara neden oldu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yasada yer alan Soma işçilerine iki asgari ücreti öngören maddenin brüt olduğu için 2 bin liranın altında kaldığını, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın işçilere 2 bin lira ücret sözü verdiğini savundu.

Erdoğan’ın Soma’dan gelen işçilerle görüşmesinde yer alan AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli ise görüşmede böyle bir konuşma geçmediğini öne sürerek, “Ayıp” dedi.

AKP sıralarında bulunan bazı milletvekilleri de Özel’e “Bir aydır seni dinliyoruz. Aynı şeyleri söylüyorsun. Git basın toplantısı yap” dediler.

CHP’li Özgür Özel ise AKP'li Denizli’ye “Asıl sana ayıp” dedi.

Salonda tansiyonun yükselmesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz toplantıya yarım saat ara verdi.

Ara sırasında Özel ve Denizli’nin sözlü tartışması devam etti.

Özel, Denizli’ye “Yalancısın” derken, Denizli de “Sen yalancısın” diye karşılık verdi.

Bunun üzerine AKP Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, CHP sıralarında bulunan Özgür Özel’in üstüne yürüyerek “Bir kadınla ne biçim konuşuyorsun” diyerek yumruk attı. Özel’in aldığı darbeyle gözlüğü düştü.

Milletvekilleri Özel ve Üstün arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Araya giren CHP'li milletvekilleri, Özel ve Üstün arasındaki kavganın büyümesini engelledi.