Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, son kamuoyu araştırmalarında, AKP tarihinde ilk kez Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarının partinin gerisine düştüğünü söyledi.

Artı Tv’de Celal Başlangıç’a açıklamalarda bulunan HDP’li Yıldırım, eskiden “AKP, Erdoğan’a muhtaçtı” dendiğini, AKP’nin zor dönemlerinde Erdoğan’ın meydanlara çıkarak partiyi zor durumdan kurtarmaya çalıştığını anlatarak, şimdi durumun değiştiğini savundu.

"Erdoğan'da bir metal yorgunluğu olabilir" diyen Yıldırım, "AKP'de gerçekten ciddi bir yozlaşmayla birlikte maneviyatzsızlaşma söz konusu. Türkiye tarihinde yolsuzluk hiç bu kadar derin ve çirkefçe yapılmamıştı. Meşhur döneme damgasını vuran yolsuzluk süreçleri olmuştu bunlar AKP sürecinde devede kulak kalır" dedi.

Yıldırım, son gelen kamuoyu araştırmalarının da ‘Erdoğan’ın AKP’ye muhtaç pozisyonunda olduğunu’ gösterdiğini öne sürdü:

AKP’nin oyu Erdoğan’dan daha fazla. Bir çok araştırmanın sonucuna göre ortalama bir rakam verirsem Erdoğan’ın oy oranı yüzde 30-34 gibi. AKP ise yüzde 36-40. İlk defa AKP tarihinde böyle bir şey yaşanıyor. Artık çöküşün başlanıcını aşmış durumda. Hızla başağı gidiş var. Bunu durdurma çabası, çöküşü daha fazla hızlandırıyor.

Erdoğan'ın son dönem konuşmalarının yüzde 90'ı tehdit. ABD'yi tehdit ediyor. Almanya'yı tehdit ediyor, Rusları, Kürtleri, Alevileri... Esas olarak mesajlarına iyi bakarsanız bu tehditlerinin yüzde 90'ı AKP'lilere.

Son KHK'lerle herkes muhalefeti tehdit etti diye yorumluyor, doğru o yönü var. Ama bize zaten operasyon yapıyor onun için bir KHK'ye ihtiyacı yok. Fakat asıl bu hazırlıklar daha çok kendi içine dönük yeni operasyon hazırlıkları."

HDP’li vekil ayrıca AKP kurmaylarının yüzde 80-90’ının Erdoğan’ın elinde ‘rehin olduğunu’ duyduklarını öne sürdü.

Yıldırım, “Kiminin eniştesini, oğlunu, kızını almış. Damatlar bir dönem gündemdi zaten. Bunların hepsi rehin” diye konuştu.

(Kaynak: Artı Gerçek)