Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Şırnak'ta, Roboski Katliamı'nda yakınlarını kaybeden ailelere mektup göndererek oy istedi.

Türk savaş uçaklarının bombalaması ile Roboski'de yaşanan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği katliam hala aydınlatılmayı beklerken, AKP, Şırnak'ta "seçim vaadi" olarak "Kendi Savaş Uçağımızı Yapacağız" afişlerinin ardından bir skandala daha imza attı. Parti, Roboski katliamında yakınlarını kaybeden ailelere kişiye özel mektup göndererek oy istedi.

Roboski Katliamı'nda yaşamını yitiren Şirvan Encü'nün ağabeyi Kadri Encü duruma tepki göstererek, "Çoğu çocuk 34 yakınımızı katleden bu hükümet, bu zamana kadar katliamı aydınlatmak için ne yaptı ya da biz adalet arayışı içerisinde olan Roboski ailelerine hangi kolaylığı sağladı da bu yüzsüzlüğü yaparak bize bu mektupları gönderdi?" diye sordu.

AKP'nin kendilerine seçim mektubu ve zarfı gönderdiğini dile getiren Encü, tepki olarak gönderilen şeyleri yırtmış. Ancak tepkisini kamuoyuna ulaştırmamız için bize fotoğraflarını yolladı ve tepkisini şöyle belirtti:

"Bu özensizliği hiç anlayamıyorum. Daha bir kaç gün önce AKP hükümetinin Şırnak meydanına astığı savaş uçaklı afişi nedeniyle protesto ettik. Tepki gösterdik. Aradan bir kaç gün geçti ve bizden mektup aracılığı ile oy istiyorlar. Gerçekten artık AKP hükümetini ve bu partiyi anlamıyorum. Çoğu çocuk 34 yakınımızı katleden bu hükümet bu zamana kadar katliamı aydınlatmak için ne yaptı ya da biz adalet arayışı içerisinde olan Roboski ailelerine hangi kolaylığı sağladı da bu yüzsüzlüğü yaparak bize bu mektupları gönderdi? Bu mektupları ilk gördüğümde, katliamda yaşamını kaybetmiş olan kardeşim Şirvan aklıma geldi ve çok kötü oldum.."

Encü son olarak da "Bugün bizim acılarımızı dikkate almayan AKP hükümetinden mutlaka Roboski Katliamı'nın ve sonrasında bize yaşattıklarının hesabını soracağız," dedi.

"KENDİ SAVAŞ UÇAĞIMIZI YAPIYORUZ" AFİŞİ


AKP, 34 Roboskili'nin öldürüldüğü Şırnak’ta Cumhuriyet Meydanı’na "Kendi Savaş Uçaklarımızı Yapıyoruz" afişi asmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğrafının da yer aldığı afiş, tepki çekmesi üzerine AKP il örgütü tarafından kaldırılmıştı. Kaldırılan afişin yerine de "Elektrikli otomobil yapıyoruz" afişi asılmıştı. (Demokrat Haber)