AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 12 Eylül 2015 günü Ak Parti'nin kongresini yapacaklarını açıkladı. Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bu akşam iade edeceğini de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye'de sistem fiilen değişti” sözlerinin “sivil bir darbe” olarak yorumlandığı bir dönemde Ak Parti olağan kongresi için 12 Eylül 1980 darbesinin 35. Yılına denk gelen 12 Eylül 2015 günü seçildi.

Atalay şunları söyledi: 

Başbakanımız bu akşam görevi teslim edecektir. Bunu dün de yapabilirdi, bugün öğleden önce de teslim edebilirdi ama MKYK’ya bilgi vermesi gerekiyordu. Bu yetkiyi veren kuruldur başbakanımıza. Dolayısıyla bu kurulun toplanmasına, burada hem bilgilendirme hem görüşünü alma ihtiyacı vardı.

12 EYLÜL KONGRESİ

Olağan kongremizi bu sonbaharda yapmamız gerekiyor. Üç yılda birdir olağan kongremiz. Dolayısıyla olağan büyük kongremizi de yapma kararı aldı MKYK bugün. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü inşallah büyük kongremizi Ankara’da en büyük salonu olan Arena spor salonunda gerçekleştireceğiz.”

GENEL BAŞKAN DEĞİŞECEK Mİ?

AKP’nin kongrede genel başkan Davutoğlu’yla devam edip etmeyeceği, kadrosunda değişiklikler olup olmayacağı önümüzdeki dönemin tartışma konularından olacak.