HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, AKP’nin MHP ile birlikte hazırladığı seçim ittifakı düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Düzenleme ile AKP’nin Kürt sorununa MHP gözüyle bakacağını ifade eden Taşçıer,  AKP’nin 20 milyon Kürdü yok sayacağını savundu.

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre, AKP ve MHP ittifakının sonucuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Taşçıer, "Kürt sorununa MHP gözüyle bakacak, 20 milyon Kürt varlığını kabul etmeyecek, onu ve taleplerini görmeyecek,  demokratik yollarla çözme konusunda adımlar atmayacaktır. Zaten bunun mesajını Başbakan Yıldırım, yurtdışındaki konuşmasında ‘Çözüm yok’  diyerek dile getirmişti.  Bu, bu soruna MHP gözüyle bakmaktır" dedi.

‘MHP KÜRTLERDEN NASIL OY ALMIYORSA AKP’DE ALMAYACAK’

Taşçıer, "AKP, Kürtlerden oy almayacaktır. MHP nasıl Kürtlerden oy almıyorsa, onlar da almayacaktır.  Hem Batıda hem de Kürt illerindeki Kürtler AKP ile olan hukukunu değiştirecektir” ifadelerini kullandı.

AKP-MHP ittifakı tamam. Yani AKP, MHP ye benzeşti” ifadelerini kullanan Taşçıer, “AKP Kürt sorununa MHP gibi yaklaşım gösterecek. Artık 20 milyon Kürdü yok sayacak. Kürtler nasıl MHP’yi tabela partisi yaptıysa. AKP’yi de tabela partisi yapacaktır."

Kaynak: T24