HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile cezaevlerinde tutulan HDP milletvekilleri, bugüne kadar 25 farklı şehirde 105 duruşmaya katıldı.

Referanduma sayılı günler kalmışken, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Türkiye’deki tüm siyasiler ve liderler art arda mitingler gerçekleştirmeye, televizyon programlarına, açılışlara katılmaya başladı. Hukuksuzca cezaevlerinde tutulan HDP eş genel başkanları ve milletvekilleriyse referandum çalışması yürütemedikleri gibi duruşmadan duruşmaya koşuyor.

25 ŞEHİRDE 105 DURUŞMA

Yüksekdağ ve Demirtaş ile tutuklu milletvekilleri tutuklandıkları 4 Kasım’dan 20 Mart’a kadar geçen sürede 105 duruşmaya katıldı. Söz konusu duruşmalar Van’dan Çorum’a, Adana’dan İstanbul’a Türkiye’nin 25 farklı şehrinde görüldü. Demirtaş, 14 kentte 32, Yüksekdağ 9 kentte 20 duruşmaya katıldı.

1 GÜNDE 3 DURUŞMA

Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş’ın farklı şehirlerde olması gereken duruşmalarından bazıları, SEGBİS sistemi nedeniyle aynı gün yapıldı. Örneğin Selahattin Demirtaş, 16 Şubat günü Silopi, Diyarbakır ve Ankara’da; 7 Mart’ta da Diyarbakır, Ankara ve Siirt’te 3 ayrı duruşmaya katıldı. Figen Yüksekdağ da 22 Aralık’ta Mersin ve Ankara’da iki duruşmaya katıldı.

AYNI GÜN HEM EŞ BAŞKANLAR HEM GURUP BAŞKANVEKİLLERİ YARGILANDI

16 Şubat günü, 3’ü Demirtaş’ın, 1’i Yüksekdağ’ın, 2’si Çağlar Demirel ve İdris Baluken’in olmak üzere, 6 duruşma yapıldı. Böylece HDP eş genel başkanları ve grup başkanvekilleri aynı günde, farklı şehirlerde duruşmalara katılmış oldu. Cezaevinde HDP’li milletvekilleri ve HDP eş genel başkanlarının referandumun yapılacağı 16 Nisan gününe kadar da, kesinleşmiş 34 duruşması var.