Seçim öncesinde Rize'de AKP'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için düzenlediği mitingle gündeme gelen Sedat Peker, çektikleri oy pusulalarının fotoğraflarını Twitter hesabı @sedat_peker'e yollayan AKP'li seçmenlerin mesajlarını yeniden paylaşıyor.

Bazı seçmenlerin, oy pusulasını mühürledikten sonra fotoğrafını çektikleri, çekilen bu fotoğrafların da sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldığı görüldü. Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'e yönelik çok sayıda paylaşımın olduğu anlaşıldı.

Hürriyet gazetesine konuşan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hasan Kılıç, oy pusulalarının fotoğraflarının çekilip paylaşılmasının suç olduğunu ve yaptırımının da 250 TL idari para cezası olduğunu ifade etti.

1 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Avukat Ersoy Akdemir de, söz konusu kişilere 250 TL idari para cezası verilebileceğini, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması gerektiğini kaydetti. Avukat Fırat Epözdemir ise, “Kullandığı oyun fotoğrafını çekip internette paylaşmanın bir cezası yok. Ancak kesinlikle o oy geçersiz sayılır” dedi.