Halkların Demokratik partisi (HDP) il binası önündeki bayraklar miting için asılan AKP bayraklarının indirildiği sırada AKP’liler tarafından kesildiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Mehmet Akgül, konu hakkında görüşmek için AKP Kocaeli Başkanı Şemsettin Ceyhan’ı aradığını ancak Ceyhan’ın  telefonundan kendisine ulaşamadığını belirtti. 

Pazar günü yapılan AKP mitingi için, daha önce siyasi partilerle valilik arasında yapılan protokole aykırı olarak şehrin her tarafının bayraklara donatıldığını, mitingden sonra kaldırılması gereken bayrak ve flamaların günlerce asılı kaldığını belirten Akgül “Dün gece kaldırılan AKP bayrakları ile birlikte İl binamızın önündeki bayraklarda kesilmiş. Yerel basında da yer aldığı gibi valilikle yapılan protokole uyan tek parti biziz.  Valilikle yapılan protokol gereği yolun karşısına geçmeyecek biçimde il ve seçim büroları önünde bayrak ve flama asmak serbest. Ancak AKP zihniyeti il binamızın önündeki bayraklara bile tahammül edemiyor,” dedi.

Bir siyasi partinin il binası önündeki bayraklara müdahale edilmesinin o siyasi partinin iradesine saygısızlık olduğunu belirten Akgül “Bu olayın AKP mitingden sonra aslında yasal olarak ve protokol gereği hiçbir şekilde ve koşulda asılmaması gereken yerde günlerce asılı kalan AKP flamalarının ve bayraklarının kaldırılmasına ilişkin yasal başvurusu üzerine yapılmasının tesadüf olmadığını düşünüyoruz.  AKP’nin diğer siyasi partilerin seçim çalışmalarına saygılı olmaya davet ediyoruz. Yasa dışı biçimde devletin bütün olanaklarını kullanıyorlar. Ciddi oy kaybına uğradıklarını gördükleri için her türlü yasal zorunlulukları ve siyasi nezaketi bir kenara bırakarak siyasi partilerin çalışmalarını engellemeye kalkıyorlar. Halkımız bunu 7 Haziran günü oyları ile değerlendirecektir” dedi.

Daha önce de Şirintepe seçim bürosunun açılışına ve Aslanbey’de seçim stantlarına saldırı düzenlendiğini belirten Akgül, “Ne yaparsa yapsınlar HDP’yi provokasyon ortamına çekemeyecekler ve 7 Haziran günü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kocaeli’de de seçim başarımızı coşkuyla kutlayacağız,” dedi.

(Demokrat Haber)