Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu'nu (MGK) ilk kez bugün topladı.

Saat 12.00'de toplanması beklenen MGK, yaklaşık 1 saat 15 dakika gecikmeli olarak saat 13.15'te başladı. 3,5 saattir devam eden toplantının bitimi halinde gözler ise Cumburbaşkanı'nın açıklayacağını söylediği önemli kararlarda.

Referandum kararı ve tarihinin açıklanması ile birlikte 'Olağanüstü hal' (OHAL) ilanlarında bulunulması yönünde şeklinde olacağı yönünde tahminlerde bulunulan bu kararlardan OHAL'e dair AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'da önemli açıklamalar geldi.

Habertürk TV'de konuşan Cevdet Yılmaz, darbe girişimi sonrası toplanan MGK'de OHAL'in değerlendirileceğini ifade etti.

Yılmaz'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Milli Güvenlik Kurulumuz toplandı. Bakanlar Kurulumuz toplanacak. Önemli bir gün. Mutlaka belirli kararların alınması gerekiyor. Gerekli olan neyse MGK ona karar verecektir. OHAL'i MGK değerlendirecek. Olağanüstü hal de hukukun bir parçası. Buna ihtiyaç var diye değerlendirirse MGK adım atabilir. Onu hep birlikte göreceğiz. Darbe girişimi sırasında Ankara'daydım, biraz geç öğrendim. Uzun süre boyunca inanamadım. Yeni nesil de malesef bununla tanışmak durumunda kaldı. Çok yara verici bir hadise. Milletimiz siyasi partileri ve medyasıyla sahip çıktı. Eyvah dedim, bir nesil kayboldu. Ama daha sonra olan gelişmelerle değişti."