AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi'nde düzenlenen mahalle toplantısında vatandaşlar ile milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Partililer mahalleden polis korumasında ayrılırken bazı vatandaşlar milletvekillerini yuhaladı.

AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Orduzu Kaldırım Mahallesi’nde mahalle toplantısı düzenledi. 

İddiaya göre toplantıya 30 Mart 2014 yerel seçimleri ve 7 Haziran genel seçimleri öncesi bölgelerinden bir aday adayının listeye alınmamasına sitem eden mahallelinin tepkisi damgasını vurdu.

Toplantıda ilk konuşmayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptı. Konuşma yapılırken kalabalık içinde bir kişi belediye başkanını yuhaladı. Belediye başkanı ile genç arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Konuşmasını kesen Başkan Gürkan, toplantıdan ayrıldı. 

İkinci gerginlik Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in konuşması sırasında yaşandı. Gürkan’ı yuhalayan kişi için ‘provokatör’ ifadeleri kullanılması kalabalık içindeki diğer kişilerin tepkisini çekti. Bunun üzerine katılımcılar arasından bazıları Şahin’e sözlü müdahale bulundu. Bunun ardından ortalık karıştı. Milletvekili Şahin’in kardeşi ile tepkili vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Daha sonra yumruklu kavga çıktı.

Toplantının bitmesinin ardından partililer alandan ayrılmaya çalışırken tepkili vatandaşlar ile yine gerginlik yaşandı. Polis ekiplerinin korumasıyla partililer mahalleden ayrıldı.