AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Şeker Bayramı nedeniyle geldiği memleketi Adıyaman'da AKP İl Başkanlığında partililere seslendi. Metiner, AKP’nin 13 yıl aradan sonra tek başına iktidarını kaybettiği seçim sonuçlarının ardından ortaya çıkan tabloya ve olasılıklara ilişkin olarak konuştu.

Tekrar bir seçim olması halinde herkesin AKP'nin gücünü göreceğini öne süren Metiner, itirafta da bulunarak, "Her birimiz belediye başkanı olduk, kimileri milletvekili oldu, kimilerimiz de bakan oldu derken iktidarın şehvetine yenik düştük," dedi; şunları dile getirdi:

"Kimi yerlerde kendimize yenildik, kimi yerlerde nefsimize yenildik. Biz yola çıkarken ilkelerimiz vardı. Biz halkımızla beraber iktidara yürüdük. Zaman içerisinde kibirlendik, böbürlendik. Gururlandık, kendimizi halkımızdan daha farklı bir yere oturtmaya çalıştık. Her birimiz belediye başkanı olduk, kimileri milletvekili oldu, kimilerimiz de bakan oldu derken iktidarın şehvetine yenik düştük. Bize kibir yakışmaz, bize iktidarın şehvetine yenik düşmek yakışmaz. Bize makamlarımız üzerinden caka satmak yakışmaz.

"AK Partinin kuruluş felsefesine yeniden döneceğiz. Bir genel başkan yardımcımızın dediği gibi 'fabrika ayarlarımıza döneceğiz.' Birbirimizden ayrıcalığımız yok. Her zaman söyledik, bizim milletvekili olmamız sizden daha ayrıcalıklı olmamız anlamına gelmez. Bizim belediye başkanı olmamız sizden daha ayrıcalıklı olmamız anlamına gelmez. Fakir, fukaranın, garip ve gurabanın, kimsesizlerin kimi olabilmek için yola çıktık. Biz onlarla yeniden kucaklaşacağız. Tek tek demeden sahada tekrar çalışacağız. Gönül kırıklıklarımız varsa gidip onlardan özür dileyeceğiz. Nefsimizi ayaklarımızın altına alacağız."

Metiner, kimseyi kaybetmeyi göze almayacaklarını da belirterek, kırgınlıkların, kopmaların olabileceğini ancak bunları tekrar kazanmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.