TBMM'de Anayasa değişiklik paketi görüşmeleri sırasında kendisini kürsüye kelepçeleyen Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya saldıran AKP Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, asıl kendisinin saldırıya uğradığını ileri sürdü.

Enç, HDP'li vekiller için "Dördü birden saldırdı ve üzerime çullandı. Kendimi savunma içgüdüsüyle hareket ettim" dedi. Gökcen Özdoğan Enç, Aylin Nazlıaka ve CHP milletvekili Şafak Pavey ile bir teması olmadığını da ileri sürdü.

Enç şunları söyledi:

"Aylin Nazlıaka'ya kelepçeyi açmasını ve eylemi bitirmesini söyledim. Kendisi Anayasaya geçmeyinceye kadar eylemini sürdüreceğini söyledi. Böyle bir hakkı olmadığını, Meclis kürsüsünün eylem yapma yeri olmadığını söyledim. Aylin Nazlıaka, HDP'li milletvekillerini kendisini koruması için yanına çağırdı. Benim daha önce HDP'li milletvekilleriyle tartışmam vardı. Bunlar kafalarına beni yazmışlar. HDP'li kadın milletvekillerine 'Bu sizin olayınız değil, gidin' dedim. İçlerinde kısa boylu biri bana 'Sen bizim başkanımızla nasıl böyle konuşursun' diyerek beni itti. Dördü birden saldırdı ve üzerime çullandı. Kendimi savunma içgüdüsüyle hareket ettim. Burada bir saldırı değil nefsi müdafa vardır. HDP'li milletvekilleri bana saldırınca mermer merdivenlere düştüm. 'Burası Kandil değil Türkiye Cumhuriyeti'nin Meclisi' diye bağırdım. HDP'lilerin şahsıma yönelik bir saldırısı vardır. Benim sorunum onlarla."

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

CHP'li milletvekillerinin de kendisine bir saldırısı ya da teması olmadığını anlatan Gökcen Özdoğan Enç, konuyu mahkemeye taşıyacağını söyledi. HDP'li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını da kaydeden Enç, "10 gün rapor aldım. Karaciğerimde darba bağlı su toplaması var. Sağ kalçam ve belimde ezikler var. Yüzüme yumruk aldım. Daha önce boyun fıtığı ameliyatı olmuştum. Bu olaydan dolayı bugün yine bir operasyon geçireceğim" dedi.