Düzce Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Keleş, yazılı açıklama yaparak belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını açıklayan Keleşoğlu, “Şahsım ve yakınlarımla ilgili yürütülen bu çirkin kampanyanın partime ve kutsal davamıza daha fazla zarar vermemesi için, büyük bir heyecan ve istekle yürütmekte olduğum Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi.

Şahsına ve ailesine zarar verenlerle hesaplaşacağını söyleyen Keleşoğlu, “Bilinmesini isterim ki; şahsıma, aileme, Düzcemiz'e, partimize ve davamıza zarar veren bu çirkin iftira ve karalama kampanyalarını yürütenlerle hem hukuk önünde, hem de mahşer gününde hesaplaşacağım” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Uzun yıllardan beri Düzce'ye ve Düzceli hemşehrilerime en güzel hizmetleri verebilmek için çalıştım. Yaptığım hizmetler ortadadır. Ne yazık ki, biz Düzce'ye ve Düzcelilere hizmet etmek için gece gündüz çalışırken, birileri de beni ve benim üzerimden gönül verdiğim partimi yıpratmak için her türlü yalan, dedikodu ve iftiraları üretmekle meşgul oldular. Şahsım ve yakınlarımla ilgili yürütülen bu çirkin kampanyanın partime ve kutsal davamıza daha fazla zarar vermemesi için, büyük bir heyecan ve istekle yürütmekte olduğum Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

Bilinmesini isterim ki; şahsıma, aileme, Düzcemiz'e, partimize ve davamıza zarar veren bu çirkin iftira ve karalama kampanyalarını yürütenlerle hem hukuk önünde, hem de mahşer gününde hesaplaşacağım. Yine bilinmesini isterim ki, bu günden sonra canımdan aziz bildiğim ve gönülden bağlı olduğum yüce davama ve partime bağlılığım hangi düzeyde olursa olsun, her zamankinden daha üst seviyede artarak devam edecektir. Saygıdeğer dava kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerimize ve sevgili Düzce halkına sonsuz sevgi ve saygılarımla."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ açıklamasının ardından parti teşkilatında istifalar yaşanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etmiş, Topbaş’ın istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dahil 10 belediye başkanının istifa edeceği öne sürülmüştü.

KELEŞ’İN DAMADI ‘FETÖ’DEN TUTUKLU

29 Ağustos’ta Düzce Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Keleş’in damadı Emre Kurt, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

BELEDİYE BAŞKANI, 'MAKAM ARABASI' ÇIKIŞIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Düzce Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Keleş, geçen yıl, 650 bin TL'ye aldırdığı makam otomobiline karşı yapılan eleştirilere, "Tüm belediye başkanları Mercedes’le, Audi ile gelsin, Düzce Belediye Başkanı Passat mı çeksin yanlarına? Böyle mi olsun istiyorsunuz?" demişti.

‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NDE KAMP ALANINA GÜBRE DÖKÜLMÜŞTÜ

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ''Adalet Yürüyüşü''nde mola verdiği Düzce'deki kamp alanının önüne bir kamyondan gübre dökülmüştü.

Gübrenin "AKP’li belediye tarafından döküldüğü" iddiasının konuşulduğunu iddia edilmişti.