Rize'de 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından açılacağı söylenen havalimanının bu sefer de 1 Kasım sonrası açılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimleri öncesi gerek İstanbul’da düzenlenen, “Rizeliler Buluşuyor” programında gerekse Rize’ye gittiğinde havalimanının müjdesini vermiş, “havalanınız hayırlı olsun”demişti. O gün bugündür havaalanının yapımına bir türlü başlanmadı.

Gençağa Karafazı'nın Evrensel'de yer alan haberine göre bütün bunların üzerine AKP Rize İl Başkanı Muhammet Avcı katıldığı bir televizyon kanalında seçmeni havalanının yapmamakla tehdit etti. Avcı, “Rize halkı AKP’ye oy vermezse Rize havaalanın yapılmasının söz konusu olamayacağını” söyledi.

AKP İl Başkanı Avcı, koalisyonla yürütülen hükümetlerin zorluğundan bahsederek, tek başına iktidar olmak ve havaalanı arasındaki bağlantıyı şu özlerle aktardı: “Havaalanıyla ilgili verilen sözün her şekilde arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz. Tabi burada tek başına iktidar olmakla koalisyon arasındaki farkı da hemşerilerimiz mutlak ayıracaklardır. Tek başına iktidar olduğumuzda ortaya koyacağımız performansla koalisyon hükümetinde ortaya koyacağımız performans ve iradenin aynı olmayacağını her zaman savunduk”