AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, CHP'nin Parti Meclisi bildirisi için "skandal bir faaliyetidir" dedi. "Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'tan sonra ‘FETÖ'yle işbirliği yaptığını" ileri süren Aktay " Biz hadi saftık bilmiyorduk ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu. Bize bunu anlatmaya çalışıyor” ifadesini kullandı. 

Sputik'te yer alan habere göre, Aktay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Parti Meclisinin bildirisine ilişkin değerlendirmesi sorulan Aktay, “HDP milletvekillerinin tutukluluk sebebinin ortada olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bunu bildiğini” söyledi.

“HDP milletvekillerinin, siyaset yaptıkları için değil teröre destek verdikleri için tutuklandıklarını” savunan Aktay, "Cürmü meşhut halindeki bir suçu örtbas etmeye çalışmak aslında Kılıçdaroğlu'nun skandal bir faaliyetidir. Kılıçdaroğlu bu şekilde teröre aslında destek verme konumuna kendini düşürmektedir ki Atatürk'ün partisi olduğunu iddia eden, Atatürk'ün partisini yönetiyor olduğunu iddia eden bir Genel Başkana bu kesinlikle hiç yakışmamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tehlikeli yoldan behemehal geri dönmesi gerekir. Yoksa bu yol, partisini de bir uçuruma sürüklemektedir, partisini bir Türkiye partisi olmaktan çıkarıp marjinal terör örgütü payandası bir örgüt konumuna düşürmektedir" şeklinde konuştu. 

Aktay, "17 Aralık'tan önce FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu kimsenin bilmediğini" söylereyek, "17 Aralık'tan sonra sen onunla ilişkiye geçtin, ortaya çıktıktan sonra sen işbirliğine geçtin onunla. Esas hesap vermesi gereken şey bu, esas hesap verilmesi gereken konu bu. Biz hadi saftık bilmiyorduk ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu. Bize bunu anlatmaya çalışıyor" diye konuştu.

CHP BİLDİRİSİNDE NE VAR? 

CHP’nin bildirisinde eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş dahil dokuz HDP’li vekilin tutuklanmasıyla ilgili “Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa ve AYM içtihatlarına aykırıdır. AKP, bugün de Meclis’teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir” denmişti.

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda gazetenin dokuz yazar ve yöneticisinin tutuklanmasına da değinilirken, “Cumhuriyet gazetesine yönelik hukuksuz ve akıl dışı dava bir an önce sona ermelidir. Tutuklu gazetecilerin tamamı serbest bırakılmalıdır” ifadeleri kullanılmıştı.