AKP 'nin 7 Haziran seçimlerinde Meclis'teki tek başına iktidar çoğunluğunu kaybetmesinin ardından başlayan koalisyon kurma çalışmaları kapsamında, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, koalisyon görüşmeleri sırasında AKP heyetinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de eşlik ediyor. CHP'de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Ankara Palas'a beraber geldi. Genel başkanların gelişi öncesinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Ankara Palas çevresinde bazı yollar kapatıldı. Saat 14.00'te bir araya gelen heyetler yaklaşık 1.5 saat görüştü. Konuttan ilk ayrılan isim Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Daha sonra Başbakan'ın aracı ayrıldı. Aracında Ömer Çelik de bulunuyordu.

REUTERS: OLUMSUZ SONUÇLANDI

Görüşme sonrası ortak açıklama yapılmadı. Reuters, CHP kaynaklarına dayandırarak görüşmenin olumsuz sonuçlandığını duyurdu. yine Reuters'a konuşan üst düzey bir AKP yetkilisi, 'MHP ile koalisyon ihtimalinin çok zayıf olduğunu ve Kasım'da erken seçime gitme ihtimalinin yüksek olduğunu' söyledi. Habertürk'e açıklama yapan AKP kaynakları ise görüşmenin sonuçlandığını belirterek 3 ay içinde seçime gidileceğini belirtti.

35 SAAT İSTİKŞAFİ GÖRÜŞME

AKP ve CHP heyetleri arasında, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeler, 3 Ağustos'ta sona ermişti.

Görüşmelerin ardından heyetler, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na sunum yaparak, raporlarını sunmuştu.

Heyetler arası görüşmelerin ardından, 10 Ağustos tarihinde de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelmişti. Bu görüşmede, Çelik ile Koç da hazır bulunmuştu.