HDP milletvekili Garo Paylan, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, Man Adası iddialarını araştırma çağrısı yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise Paylan’a “Ahlak dersi alacağımız son kişi siz olabilirsiniz” dedi. Paylan’ın “Ahlaksızlık yapma” karşılığını vermesi üzerine İnceöz, Paylan’ın üzerine yürüdü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Maliye Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Bütçe üzerine konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Man Adası belgelerini hatırlatarak “Siz Sayın Maliye Bakanı ‘Nereden buldun?’ diye soracaksınız. MASAK’ı devreye geçireceksiniz. Yoksa bu ülkede bu ahlaksızlıkla, bu vergi ahlaksızlıklarıyla yürüyemeyiz arkadaşlar.” dedi.

Paylan’ın sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz cevap verdi. İnceöz, “Meclis’te ahlak dersi alacağımız son kişi siz olabilirsiniz, olamazsınız; onu da özellikle belirtmek istiyorum. Son kişi bile değilsin sen bu parlamentoda.” diye konuştu.

Bunun üzerine Paylan, İnceöz’e “Ahlaksızlık yapma” deyince, AK Partili milletvekilleri Paylan’a tepki gösterdi. İlknur İnceöz ise HDP sıralarına doğru Paylan’ın üzerine yürüdü. Tartışmanın büyümesi üzerine oturuma ara verildi.

Kaynak: Hürriyet