AKP'nin Batman 2. sıra adaylığından çekilen Mehmet Emin Ekmen, ilk hazırlanan listede İstanbul 1. Bölge'den gösterildiğini, ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne giden listenin değiştirildiğini ve Batman'a kaydırılması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Partilerin aday listelerinin açıklamasından sonra AKP'de önce Diyarbakır 6. sıra adayı Abdurahman Kurt, ardından da AKP'nin Batman 2. sıra adayı Mehmet Emin Ekmen adaylıktan çekildi. Batman'ın yerel gazetelerinden Batman Postası, Ekmen'in yakın çevresine söylediklerine dayanarak bir haber yayınladı. Habere göre Ekmen, AKP Genel Merkezi tarafından belirlenen listede İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildiğini ancak, listenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gitmesinden sonra Batman 2. sıraya kaydırıldığını kaydetti.

İSTİFASININ GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

DİHA'da yer alan habere göre İstanbul 1. Bölge'den Batman 2. sıra adaylığına çekilen Ekmen, istifasının nedenini ise şu sözlerle özetledi:

"Kimse gerçekleri bilmiyor, milletvekili aday listeleri Cumhurbaşkanlığı köşküne giderken, benim adım İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olarak yazılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan benim adımı listede görünce Batman Milletvekili aday listesine aldı. M. Emin Ekmen olarak, yıllarca partime emek verdim. Yerel seçimlerde 'gel aday ol' dediler oldum, 'Çalış' dediler çalıştım. Ağrı'ya gittim 40 gün boyunca orada çalıştım. Tüm AKP kongrelerinin hazırlıklarını üstelendim. Akil İnsanlar heyetinde yer aldım, çözüm süreci için varımı yoğumu ortaya koydum. Tüm bunlara rağmen gel 2. sırada çalış dediler. Neden hep ben çalışıyorum? Başkaları da çalışsın kimse kusura bakmasın onurumu hiçbir şeye değiştirmem, şu saatten sonra da birilerinin altında yer almak bana ve aileme yakışmaz."

'HDP BARAJI AŞMAZSA KONTENJAN MİLLETVEKİLİ OLURUZ'

Ekmen, "HDP barajı aşmadığı takdirde Meclise gitsem bana 'kontenjan milletvekili' derler. Ben kendime bunu dedirtmem. Hak etmediğim bir makama veya mevkiye de gelmek istemem" ifadelerini kullandı.

'BATMAN'DA OYLARIMIZ DÜŞTÜ'

Batman'daki HDP'nin gücüne işaret eden Ekmen, "Batman'da yapılan son seçim anketleri doğrusu beni endişelendiriyor. Oylarımızın sabit kalmadığı ve azaldığı gerçeğini de görmek durumundayız. Bu oyları ben mi azalttım? Oyları azaltanlar ortada olduğu gibi maalesef hala aktif bir biçimde sahadalar. Buyursun onlar gelsin oyları artırsın bakalım nasıl artırıyorsalar?" dedi. (Kaynak: DİHA / Fotoğraf: haber7.com)