Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Mayıs ayının ilk günlerinde bazı siyasilerin ‘FETÖoperasyonları kapsamında gözaltına alınacağını iddia etti. Odatv'nin aktardığına göre Öztürk’ün

“Operasyon sırası siyasetçilere geldi” başlıklı yazısından ilgili bölümler şöyle:

“Fethullahçılara dönük operasyonlar, görevden almalar hızlanınca, sıranın siyasetçilere geldiği de sıkça konuşulur oldu. Önümüzdeki ayın ilk günlerinde bazı siyasetçilerin gözaltına alınacağı belirtiliyor, isim isim sıralanıyor. Bunlar arasında son dönemde ismi sıkça gündemde olan kadın politikacının adı da geçiyor. TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunun geciktirilmesinin bir nedeni olarak da, bazı siyasilere dönük operasyonun beklenmesi, onların da raporda yer almasının sağlanması olarak gösteriliyor.”

Daha önce de tartışma olan darbe girişiminin siyasi ayağı konusunda hükümetin parti içi operasyonu özellikle referandum sonrasına ertelediği iddia edilmişti. Bununla hem referandum öncesi parti içerisinde yaşanacak bir ayrışmanın önüne geçilecek hem de referandum sonrası AKP, iktidarını sağlamlaştıracaktı. 

Yazının tamamı...