CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Silivri Cezaevi’nde tutuklu siyasetçileri ve gazetecileri ziyaret etti.
 
Nergis Demirkaya'nın gazeteduvar'da yer alan haberine göre Cumhuriyet gazetesi yazarları ve Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç’ı ziyaret eden Çam, HDP milletvekili Nursel Aydoğan, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Sebahat Tuncel ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’le de görüştü.
 
Türkiye Büyük Millet Meclis’nde 6 dönem görev yapmış olan ve kalbi pille çalışan Ahmet Türk’ün tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Musa Çam, Türk’ün yaşanan sürece dair değerlendirmelerini paylaştı.
 
Çam’ın aktardığına göre, Türk, “Siyasi yaşamım boyunca barışı ve kardeşliği savundum. Bu mücadelem cezaevinde de devam edecek. AKP, ‘Başkanlıkreferandumu öncesi yol temizliği yapıyor. Amaçları siyasetçileri, yazarları cezaevine atarak dikensiz gül bahçesi yaratmak. Halk bu yaşananları görüyor, tavrını da ortaya koyacaktır” dedi.
 
Çam, gazetecilerle yaptığı görüşmelerle ilgili de bilgi verdi. Çam, bugüne kadar yazılarına tek bir soruşturma açılmamış yazarların tutuklanmalarına anlam veremediğini anlattı. Korku imparatorluğu yaratılmaya çalışıldığını söyleyen tutuklu gazeteciler, radyo televizyon kanallarının da bu nedenle kapatıldığını anlattı.