Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun desteklediği Diyarbakır Yenişehir ve Çınar İlçelerinin bağımsız milletvekili adayı Şerafettin Elçi, seçim bölgesi Yenişehir İlçesi'nde 3 tane seçim bürosunu büyük bir coşku ile açtı. Elçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Kürtlere zulmeden Şahların, Dehakların, Sadamların sonu belli. Aklınızı başınıza toplayın. Sonunuz onlarınki gibi olur” dedi.

AKP’YE TOKAT İNDİRECEĞİZ
Lise Caddesi’ndeki büro açılışında kısa bir açıklama yapan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş Danış, seçimlerde Kürtlere büyük haksızlık yapıldığını belirterek, yüzde 10’luk anti demokratik baraj sistemi yüzünden seçimlere bağımsız adaylarla girdiklerini, AKP’nin seçim barajını düşürmeye ya da kaldırmaya yanaşmadığını söyledi.

Meral Danış Beştaş, “AKP hükümeti döneminde Kürt çocuklarının cenazeleri gelmekte. Yine AKP hükümeti döneminde siyasi operasyonlar yapılıyor. Binlerde Kürt siyasetçisi tutuklandı. 12 Haziran seçimlerinde yarıştan alı koymak istiyorlar bizi. Ancak biz tüm bu olumsuzluklara rağmen halkımızın desteğiyle AKP’ye büyük bir tokat indireceğiz” dedi.

“SONUNUZ SADDAM’INKİ GİBİ OLUR”
Seçim bürolarının açılışlarında konuşmalar yapan Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun desteklediği Diyarbakır Yenişehir ve Çınar İlçelerinin bağımsız milletvekili adayı Şerafettin Elçi Kürtlerin zafere yaklaştığını belirterek, bunu er geç elde edeceklerini vurguladı.

Elçi, Kürtlere zulmeden diktatörlerin sonunun belli olduğunu, Erdoğan’ın aklını başına alması gerektiğini belirtti. Elçi, “Bugün Kürt çocuklarının cenazeleri gelmekte. Kürtler tutuklanıp zindanlara atılmakta. AKP genel başkanı ve başbakana şunu hatırlatmak istiyorum. Daha önce Kürtlere zulmeden Şahların, Dehakların, Sadamların sonu belli. Aklınızı başınıza toplayın. Sonunuz onlarınki gibi olur. Kürt kanı döken, Kürt kanında boğulur. Hükümet ve devlet aklını başına toplasın. Kürtler zulmü ve köleliği kabul etmeyen bir halktır. Her halk gibi Kürtlerin de dili ve toprağı vardır. Kürtler bugün zafere çok yakındır. Bu konuda umutluyuz” dedi.

AKP SİLİNECEK
AKP’yi de 12 Haziran’da bölgede sileceklerini kaydeden Şerafettin Elçi "Amed Kürtlerin gururudur. Bu şehrin geçmişinde destansı direnişler var. 12 Haziran'da AKP'ye büyük bir tokat atarak, Amed'ten göndereceğiz. Özgürlük bayrağını Amed'in surlarına asmak boynumuzun borcumuzdur” şeklinde konuştu.

Elçi, barışa olan umutlarını yitirmediklerini sözlerine ekleyerek, “Bizim taleplerimiz halkın talepleridir. Bu talepleri parlamentoda gür bir şekilde dile getireceğiz. Biz Kürtler, kimliğimizden, dilimizden ve kültürümüzden vazgeçmeyiz. Mezopotamya’nın sahibi bu halk onurlu bir halktır. Köleliği kabul etmez. Bunu tüm dünya bilsin” diye belirtti.

“KÜRTLERİN KANI YERDE KALMAYACAK”
450 evlerdeki seçim bürosunda bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, 12 Haziran’da Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Aydın Erdem, Ape Musaların (Musa Anter) hesabını soracaklarını belirtti.

Kurbanoğlu, “Katledilen Kürtlerin hesabını soracağız. Bu anlayışla seçimlere hazırlanıyoruz. Kürtler tüm dünyaya bir kez daha sesini duyuracaktır. Kürt halkı ayaktadır. 2002, 2009 ve referandumda Kürt halkı tavrını ortaya koydu. 12 Haziran’da da Kürtler tüm dünyaya bir kez daha sesini duyuracaktır. Adayımız Şerafettin Elçi’yi biz parlamenter olarak görüyoruz. Hiçbir şüphemiz yok. AKP’ye büyük bir sille atacağız” dedi.

ANF