HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, dün İstanbul'da düzenlediği bir toplantı ile yol haritasını açıkladı. Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, iki kez söz verilen Yeni Akit muhabiri Mehmet Özmen'e duymak istediği cevapları vermedi, ama renkli diyaloglar ve görüntüler ortaya çıktı.

YENİ AKİT MUHABİRİNİN 'YANDAŞ GAZETECİ' İSYANI!

Başbakan Erdoğan'ın uçağına ve toplantılarına kabul edilen sınırlı sayıdaki gazeteler arasında yer alan Yeni Akit'in muhabiri Özmen, Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun toplantısına katıldığı halde kendisine söz verilmediğini belirterek "Sadece yandaş gazetecilere soru sorma hakkı verildi" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

"KESİŞEN ÇİZGİLERE PARALEL DENMEZ"

Demirtaş, Yeni Akit muhabirinin 'Paralel yapı' ile ilgili sorusuna 'geometrik' bir cevap vererek, bir kez daha salondakilerin tebessüm etmesini sağladı.

Demirtaş, muhabirin "İhsanoğlu miting yapamayacak. Başbakan 31 ilde yapacak. Paralel devlet yapılanmasına yönelik ne düşünüyorsunuz? KCK davalarında tutuklu olanlar tahliye edildi. KCK’da paralel devlet yapılanmasının operasyonu olabilir mi?" sorusuna;

"Adayların nasıl kampanya yürüteceği kendi bileceği iş. Türkiye’de derin devlet olgusu hep olageldi. AKP’nin paralel demesi abesle iştigal. Evrenin her hangi bir yerinde kesişen iki çizgiye paralel denmez. Bıraksınlar biz her ikisine paralel diyelim ama AKP paralel diyemez. Hukuk dışına çıkmış suç işlemiş kim olursa olsun cemaa ya da parti mensubu olur kesinlikle hesap sorulması lazım. Bir kişi cemaat sempatizanı diye suçlanamaz. Suç işleyip işlemediğine bakılacak. Cemaati suç olarak tanımak hukukdışışık olur. KCK operasyonları sırasında AKP ve cemaat birlikte yönetiyordu iktidarı. O günlerde henüz öküz ölmemiş, ortaklık bozulmamıştı." diyerek yanıt verdi.

MUHABİR BAYRAK SORDU, ÇERKES BAYRAĞI AÇILDI

İlk sorusunda umduğu cevabı alamayan Yeni Akit muhabiri, bu kez de salonda neden bayrak olmadığını sordu. Bu sırada salonda bulunan Çağlayan Şişman adındaki HDP'li elindeki Çerkes bayrağını açınca salonda bulunanlar tarafından alkışlandı. 

video

Muhabir "Anketlerde isminiz pek ön planda değil. Hedefiniz nedir? Batı’dan oy alabilecek misiniz? Türk Bayrağı ile poz verir misiniz cumhurbaşkanı olduğunuzda?" sorusuna ise

"Mütevazi bir adayım. Yüzde 50+1 alayım yeter diyorum. Hedefim o. Bayrak siyaseti de Türkiye’de bizim ucuz bir şekilde yapacağımız siyaset değil. Cumhurbaşkanı olursam olmasam da bayrağın layık olduğu şekilde tüm toplumu temsil edeceğini söylüyorum. Bayrak bir çok suçu ve günahı örtmek içinde kullanıldı. Bayrağı en büyük hakareti de onlar yaptı. Biz hiçbir zaman hakaret etmedik. Bayraklara, renklere saygı duyduk. Asıl hakareti yapanlar milliyetçi, bayrak sevdalısı olanlar ilan edildiler. Düzeltilmesi bunun da ben cumhurbaşkanı olunca daha kolay olur. Bayrak bizden yana değil onlardan yana tehdit altındadır." yanıtını verdi.