Bursa’da Akın Birdal'a konuşma yaptığı sırada saldıran Bilgehan Şimşek'e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası, Şimşek'in bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varan mahkemece ertelendi.

Bursa'da 10 Eylül 2010'da düzenlenen ''Referandumda boykot'' mitinginde Diyarbakır eski milletvekili (BDP) Akın Birdal'a yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Bilgehan Şimşek 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Şimşek'in bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varan mahkeme cezayı erteledi. Sanığı darp ettikleri iddiasıyla aynı davada yargılanan 13 sanığa ise 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Mahkeme, tüm sanıkların cezasını erteledi.

Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "halk arasında korku ve panik oluşturacak şekilde tehdit" ve "basit yaralama" suçundan 7 yıla kadar hapsi istenen Bilgehan Şimşek, karar duruşmasına katılmadı. Şimşek'in avukatı Mutlu Engin son savunmasında, "müvekkilinin içinde bulunduğu ruh hali ve ani bir refleksle" eylemi gerçekleştirdiğini söyleyerek beraatini talep etti.

Şimşek'i dövdükleri iddia edilen diğer 13 sanığın avukatı Mustafa Yağcı ise müvekkillerinin suçsuz olduklarını ifade etti.

Mahkeme, Şimşek'e, "halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit" suçundan 2 yıl, "basit yaralama" suçundan ise 6 ay hapis cezası verdi. Şimşek'in bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varan mahkeme, cezayı erteleyerek cezanın bitimine kadar sanığın denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Olayın ardından Bilgehan Şimşek'e saldırdıkları iddia edilen Ayhan Işık, Abdulaziz Amak, Nadir Kırlılar, Selahattin Akyüz, Tayfun Camkıran, Ömer Öner, Ayla Yıldırım, Müslüm Dündar, Nizamettin Aydoğan, Serhat Aydoğan, Teoman Kan Kılıç, Ulaş Doğan ve Neşe Yıldıran ise "müessir fiil" suçundan 1'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu sanıkların da bir daha suç işlemeyecekleri kanaatinin oluştuğu mahkeme 13 sanığın cezasını erteleyerek sanıkların cezasının bitimine kadar denetime tabi tutulmalarına karar verdi.

Avukat Yağcı, müvekkillerinden Ömer Öner'e doğuştan engelli olmasına rağmen ceza verildiğini belirtti ve bundan yola çıkarak diğer müvekkillerinin de suçsuz olduğu sonucuna ulaşarak, kararı temyiz edeceklerini söyledi. (imctv)