BDP, genel seçimde yüzde 10 Türkiye barajının altında kalacağı endişesiyle seçimlere bağımsız adaylarla girmeye hazırlanıyor. BDP, önümüzdeki seçimlerde Kocaeli'den bağımsız aday olarak İnsan hakları Derneği eski Genel Başkanı ve mevcut milletvekili Akın Birdal'ı göstermeye hazırlanıyor. BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya da, "Bağımsız adayımız Akın Birdal olacak." dedi.

BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, haziranda yapılacak genel seçimlerde 81 ilde bağımsız adaylarla seçime gireceklerini ve bir milletvekili kazanmak için de 58 bin oyun yeterli olduğunu söyledi. Alçınkaya, "2007 genel seçimlerinde 14 bin 500 oy aldık. O dönem iyi bir çalışma yapamamıştık. Bu seçimde emek cephesiyle birlikte tüm halkı kucaklayarak inançlı, ciddi bir çalışma yapacağız." dedi.

Alçınkaya, açıklamasının devamında şunları söyledi: "2007 genel seçimlerinde emekli öğretmen Mustafa Avcı'yı bağımsız aday göstermiştik. O seçimde 14 bin 500 oy almıştık. Hem adayımızın medyatik olmayışı hem de belirgin bir baskı ve sindirme politikası neticesinde hedeflediğimiz oya ulaşamamıştık. Bu seçimde medyatik bir aday olan Akın Birdal'ı aday göstereceğiz. Genel merkez de bu konuda sıcak. Birdal ile Kocaeli'de yaşayan bütün Kürtler'in oylarını alırız."

ZAMAN