Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İmralı Heyeti'nden HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'masa' sözlerine işaret ederek söylediği "Cumhurbaşkanının yürüttüğü itibarsızlaştırma nedeniyle masa şu an itibari ile hükmünü yitirmiştir," sözlerine ilişkin olarak konuştu. Akdoğan, Önder'in bu açıklamasına, "Çözüm sürecini Tayyip Erdoğan başlattı, AK Parti devam ettiriyor," diye yanıt verdi.

AKDOĞAN: SÜRECİ ERDOĞAN BAŞLATTI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Şimdi çıkmış birisi diyor ki ’Yolun sonuna gelindi’. Arkadaş, biz yola çıktığımızda sen yoktun. HDP barajı geçememişti. Sizin hiçbiriniz yoktu bu yola çıktığımızda. Çözüm sürecini Tayyip Erdoğan başlattı, AK Parti devam ettiriyor."

SIRRI SÜREYYA NE DEMİŞTİ?

İmralı Heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çözüm süreci karşıtı söylemlerine ilişkin olarak şunları söylemişti:

"İktidar bloğu ikiye bölünmüş durumda, bir tarafta Cumhurbaşkanı, diğer tarafta hükümet. Bunlar kendi içlerinde birçok parçaya bölünmüş durumda. Biz isterdik ki, Cumhurbaşkanı 'ortada masa yok, Kürt sorunu yok' dediğinde, Sayın Davutoğlu ya da Yalçın Akdoğan herhangi biri çıksın, 'Bu mesele böyle değil, muhataplarımızla da böyle mutabık kalmadık' desinler. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Masa yok, taraflar yok' diyor. Bu kesinlikle doğru değil, masa var koltukları boş. Yeni bir masa yapıldı, bu masa izleme komisyonu ve devlet heyetinin genişletilerek bizim müzakere heyetimize de yeni eklemeler yapılarak Dolmabahçe mutabakatında, mutabık kaldığımız başlıklar altında bir sonuca varmak için yapıldı. Cumhurbaşkanının yürüttüğü itibarsızlaştırma nedeniyle masa şu an itibari ile hükmünü yitirmiştir."

Devamı için tıklayınız.