Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu "İskele Sancak", programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

CHARLİE HEBDO SALDIRISI

“Biz Fransa’daki olayı duyar duymaz bu olayı kınadık. Çünkü burada açık bir terör olayı var. Bu insanların bu şekilde öldürülmesi kabul edilemez. Ama olayın bir düğer yönü var. Bu derginin yayınladığı karikatürlerin içeriği.

“Bizim için hiçbir peygambere hakaret edilmesi kabul edilemez ne Hz. İsa’ya ne Hz. Musa’ya ne de bizim peygamberimize hakareti kabul etmiyoruz. 'Biz kendi peygamberimize hakaret ediyoruz küfür ediyoruz' diyorlar; 'siz niye kabul etmiyorsunuz?' diye bir dayatma kabul edilemez.

CUMHURİYET GAZETESİ

“Bu gazete bize 'bu karikatürleri eledik rencide edici olanları kullanmadık' diyor ama kendileri yayınlamasa bile yazarları bunları yayınladı, bunu nasıl açıklayacaklar?

“Bunlar herkesle işbirliği yapabilir, MİT tırlarını durduran, kendi ülkesini dışarıda teröristlere yardım ediyormuş gibi gösterenlerden her şeyi beklemek şaşırtıcı olmaz. Bunlar peygamberimize hakaret edenlerin yanında durduklarını açıklamışlar buna niye şaşıralım ki. Burada açık bir akıl tutulması var.

“Burada kendilerini kullandırtan bir yapı var, dışarıdan ihale alarak Türkiye’de yer kapmaya çalışan bu yapıda klasik bir vesayetçi odakların temel işbirliği felsefesidir.

"CİZRE'DE AÇIK BİR SABOTE GİRİŞİMİ VAR"

“Cizre’de öldürülen çocukla ilgili soruşturma devam ediyor. İnşallah en kısa sürede aydınlanır. Tabi bu açık bir provokasyon. Ne zaman çözüm için bir adım atılsa birileri ölüyor. Hatip Dicle, Öcalan’ın mesajını okudu ve 'yüzünüzü kapatmayın kepenk kapatmayın' dedikten saatler sonra yine bu vahim olay yaşandı. Burada açık bir sabote etme girişimi olduğu ortada.

“Burada HDP gidiyor Kandil’le görüşüyor ve kitle yine etkilenmiyor. Eğer HDP’ye, Kandil’e, Öcalan’a rağmen olaylar yine devam ediyorsa yani halk bunları muhatap kabul etmiyorsa bu vahim bir olay. Cizre’de örgüt bazı olayları tırmandırmaya çalışıyor buna karşılık HDP’nin devreye girip istikrar bozucu unsurlarla ilgili önlem alması gerekir.”