Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. HDP'yi ve partinin eş başkanı Selahattin Demirtaş'ı yine hedef tahtasına oturtan Akdoğan, "HDP Meclis’e girmezse kıyamet kopmaz, süreç devlet politikasıdır. Silahla demokrasi bir arada olmaz ateş ile oynayan kendini yakar" diye konuştu.

Akdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

KÜRTLER ADINA DÜŞÜNDÜ: "HDP KÜRTLERİN DEĞER DÜNYASINA UYGUN DEĞİL"

“Çok önemli adımlar attık. 'Kardeşlik Projesi' adı altında reformlar yaptık. Biz bu adımları atarken, reformları yaparken bir pazarlığın parçası olarak bunları yapmadık. Halkımıza dönük temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda doğru bildiğimiz ne varsa bunları yaptık ve yapıyoruz.Biz HDP ile rakibiz. Siyasi bir rekabetimiz var. Birbirimizi eleştireceğiz, tartışacağız.. Bu başka bir şeydir. Bu süreç başarılı ile sonuçlanınca da bizim HDP ile siyasi mücadelemiz devam edecek. Çünkü biz onların siyasi anlayışlarını kabul etmiyoruz. Bu anlayışın bölgede Kürtlerin faydasına, değer dünyasına uygun olduğunu da düşünmüyoruz. Kürtleri de bu anlayışa teslim edecek değiliz.

DEMİRTAŞ'A YİNE ELEŞTİRİ

“Çözüm Süreci’nde devam eden görüşmeler bağlamında HDP’nin üstlendiği bir rol var. Bu çerçevede onların daha dikkatli hareket etmesi lazım.. Selahattin Demirtaş’ın Sayın Cumhurbaşkanına dönük açıklaması veya süreçle ilgili zaman zaman negatif açıklamaları uygun olmadığını düşünüyorum.Bu süreci AKP, Tayyip Erdoğan başlattı. Bugün son ankete göre çözüm sürecine destek yüzde 68 oranında. Bir sürece eğer yüzde 70’ler civarında toplumsal destek varsa bunu doğru anlamak gerekir. Bu destek HDP’ye ve Selahattin Demirtaş’a olan güvenle ortaya çıkmadı. Öyle olsaydı onların oyu 7-8’lerde kalmazdı.”

HDP MECLİS'E GİRMEZSE KIYAMET KOPMAZ

“Bu büyük bir siyasi hareketin, yüzden 52 ile seçilen bir Cumhurbaşkanının topluma güvendiği güvenle oluşmuş destektir. Bu süreci HDP’ye rağmen biz başlattık ve bu noktaya getirdik.HDP Meclis’e girmezse kıyamet kopmaz, süreç devlet politikasıdır. Silahla demokrasi bir arada olmaz ateş ile oynayan kendini yakar” dedi.”