Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın resmi tanıtım filminde ünlü müzisyen Cahit Berkay’ın bestesinin izin alınmadan ve telif ödenmeden kullanıldığı ortaya çıktı. İlgili filmde, 33 yıl önce Ömer Kavur’un yönettiği 'Kırık Bir Aşk Hikayesi adlı Cahit Berkay' imzalı bestesi kullanılıyor.

BERKAY: ŞAŞTIM KALDIM

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker'in köşesinde yer verdiği habere göre, yönetmen Ömer Kavur'un Altın Portakal Ödülü'nü kazandığı "Kırık bir aşk hikayesi" filminin müziğini yapan ve En İyi Film Müziği Ödülü'nü alan Cahit Berkay, konuyla ilgili olarak, "Sizden duyuyorum. Gerçekten sizden duyuyorum. Cumhurbaşkanlığı telif hakkına en çok saygı duyması gereken, en büyük makam... Şaşırdım kaldım" dedi.

Bestesinin kullanılması için sadece eser sahibi değil, aynı zamanda yayıncı şirkete de ulaşılması gerektiğini belirten Berkay, “Bana başvurmadılar. Editörümü arayayım. Ama editörüm aranmış olsa, bana bildirirdi. Eğer bir müzik kullanacaklarsa, anonim olmadığı müddetçe eser sahibine, mirasçılara başvurulması gerekiyor. Hadi beni atladılar. Emre Müzik firmasına 1, 2, 3 diye film müzikleri albümü yaptım. En azından usulen firmadan izin almaları gerekiyordu. 70 yıllık koruma süresi var” diye konuştu.

"İSİM DEĞİŞTİRMEKLE SARAY KÜLLİYE OLSAYDI..."

Toker ise yazısında, "İsim değiştirmekle Saray Külliye olsaydı, 'Kırık Bir Aşk Hikâyesi' de vahim bir telif hikayesine dönüşmezdi" dedi.

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız.